Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Страхотен Любомир Епитропов е на 1/2-финал на Олимпийските игри в Париж!

30 юли 2024, 14:15 часа • 2905 прочитания

Европейският шампион по плуване Любомир Епитропов се класира за полуфиналите на 200 метра бруст на Олимпийските игри 2024 в Париж! Епитропов зае трето място във втора серия с резултат 2:10.59, което му осигури класиране за полуфинала на надпреварата.

Любомир Епитропов ще плува на полуфинал на 200 метра бруст

Епитропов тръгна малко по-бавно, но постепенно скъси изоставането си и успя да финишира трети в серията със силен финален спринт. Той остана на малко повече от секунда от личния си резултат (2:09.45), но почти всички плувци дават по-бавни времена в Париж.

Резултатът на Епитропов му осигури 13-о място в сериите. Любопитното е, че ако българинът бе изплувал личния си резултат от Европейското първенство, той щеше да даде изравнено първо време в сериите на 200 метра бруст в Париж.

Любомир Епитропов

Епитропов ще опита да се забавлява и на полуфиналите

"Дойдох в Париж без конкретна цел. Знаех, че това може да ми донесе полуфинал. В това състезание не усещам никакво напрежение - дошъл съм тук да се забавлявам и да покажа най-доброто от себе си. Надявам се следобяд (на полуфинала) да тръгна малко по-бързо и да се върна малко по-бързо", заяви Любомир Епитропов пред БНТ след финала.

Полуфиналът на 200 метра бруст ще се състои тази вечер (30 юли) от 22:46 часа българско време. По-рано през деня Петър Мицин приключи участието си в Париж, след като отпадна и в сериите на 200 метра бътерфлай.

ВИЖТЕ ПЪЛНА ПРОГРАМА НА БЪЛГАРСКОТО УЧАСТИЕ В ПАРИЖ

Стефан Йорданов
Стефан Йорданов Отговорен редактор
Новините днес