Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

След разпада на ансамбъла по художествена гимнастика: Ясни са имената на новите момичета в състава

18 октомври 2024, 18:18 часа • 2140 прочитания

Както стана ясно преди дни, ансамбълът по художествена гимнастика, който завоюва европейска и световна титла, както и 4-то място на Олимпийските игри в Париж, се разпадна. Камелия Петрова, Магдалина Миневска, Маргарита Васиелвска и Рейчъл Стоянов взеха решение да прекратят състезателните си кариери. Въпреки че все още не е показан официално, новият състав вече е комплектуван. Това разкри "България днес" и показа кои момичета попадат сред избранничките на Весела Димитрова. Пет от тях ще са титулярките, а две или три ще са резерви.

Новият ансамбъл по художествена гимнастика

Тази новина дава отговор на въпроса, който първи в Actualno.com отбелязахме, а именно дали това е новият ансамбъл по художествена гимнастика на България.

Единствена София Иванова реши да остане от предишния състав. Тя е част от него от 2022 година и заради опита си ще бъде капитан на новия ансамбъл. В редиците вече има още една София, но - Павлова. Възпитаничка на "Левски Триадица", тя дълго време покорява върхове като индивидуална състезателка. В ансамбъла попадна и съотборничката ѝ Виктория Георгиева. Любимата ѝ гимнастичка е Боряна Калейн, от която тя черпи вдъхновение, но винаги е предпочитала да играе в ансамбъл, защото се чувства по-сигурна, спокойна и щастлива. Георгиева вече сподели целите си в спорта, а именно златен олимпийски медал.

София Иванова

Участвала в разширения състав на "Перлите", Сузан Пуладиан най-вероятно ще намери място сред титулярките. Тя вече има успехи с ансамбъл, като е европейска вицешампионка при девойките от шампионата във Варна. Нейната любима гимнастичка също е Боряна Калейн, но точно като Виктория Георгиева предпочита ансамбъл, защото се чувства по-спокойна.

Следващата, която ще попадне в състава на Весела Димитрова, е Ивон Бошкилова. Тя се състезава за клуб "Левски" и е участвала в спектаклите на Нешка Робева - "Няма такова шоу", "Има такова шоу" и "Шоу без име". Съотборничката ѝ при "сините" Даная Атанасова също ще намери място в новия ансамбъл. Тя е племенничка на култовата ни гимнастичка от близкото минало Боряна Гинева, която е от "златното поколение" на Нешка Робева.

Алина Коломиец е описвана като най-екзотичната гимнастичка в новия ансамбъл. Грацията е родина в Санкт Петербург на 12 октомври 2006 година. Там прави и първите си стъпки в художествената гимнастика, а когато е на 6-годишна възраст, тя и семейството ѝ се местят в Бургас. В началото Алина тренира в местния "Черноморец", но по-късно отива в София и става част от "Левски Триадица". Последната състезателка в разширения състав е Натали Захариева. За нея се знае съвсем малко и вероятно ще е резерва, твърди "България днес".

ОЩЕ: Пет диаманта и половина: Златните момичета впечатлиха всички с новата си СНИМКА

Дария Александрова
Дария Александрова Отговорен редактор
Новините днес