Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Читалище „Развитие - 1931“ в с. Рибарица отпразнува 90 годишен юбилей (СНИМКИ)

12 юни 2021, 16:11 часа
Реклама

На 11 юни НЧ „Развитие - 1931“, с . Рибарица отпразнува своята 90-годишнина с юбилеен концерт. Той се проведе в салона на читалището, а в него взеха участие самодейните състави ФТФ „Сборенка“, ДФФ „Сборенчета“, ЖПГ „Планински звуци“ и ТС „Рибарски бисери“.

Искам най-сърдечно да Ви поздравя по повод 90-годишния юбилей на Вашето читалище. Една годишнина, която ясно говори за придобит опит и богатство на духа, които ни показват, че тук е осъзната необходимостта от всички дейности, които укрепват ствола на читалищната дейност, каза кметът на Община Тетевен – д-р Мадлена Бояджиева в своето обръщение към ръководството и читалищните дейци. Тя пожела на всички здраве, упоритост и стремеж към извисяване, защото това е необходимо, за да дойде и удовлетворението от постигнатото.

Д-р Бояджиева връчи грамота и плакет „За цялостен принос в развитието на духовния и културен живот в община Тетевен“ на секретаря на читалището - Калина Георгиева. Грамота и плакет „За цялостен принос в развитието на фолклора и танцовото изкуство в община Тетевен“ получи дългогодишният секретар и носител на множество отличия – Павел Кръстев.

Юбилеят бе уважен също от Борис Врабевски – зам. кмет на Община Тетевен и Мария Стойчева – председател на ОбС- Тетевен.

Actualno.com
Actualno.com Отговорен редактор
Новините днес