Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Защо ГЕРБ писа слаб (2) за първата година управление на Васил Терзиев? Говори Антон Хекимян (ВИДЕО)

16 септември 2024, 15:30 часа • 2669 прочитания

Групата на ГЕРБ-СДС в Столичния общински съвет постави оценка слаб (2) на кмета Васил Терзиев за първата година от неговото управление. Защо? И има ли любов между ГЕРБ и БСП в София, а и на национално ниво? На тези и други въпроси в Студио Actualno ще отговори председателят на групата ГЕРБ-СДС Антон Хекимян.

"Това беше една декларация от нашата група, от нашия първи учебен ден за новата ни политическа година и беше изключително важно да опитаме да върнем нормалността. Столичният общински съвет се е превърнал в зверилище, казвам го напълно отговорно, защото всеки път, когато искаме да проведем смислен дебат, да контролираме финансовия ресурс, който "Продължаваме промяната - Демократична България" и "Спаси София" искат да разпределят, се започват викове, крясъци, подвиквания, изключително деструктивна атмосфера от тяхна страна, от хора, които сякаш не са възпитани", заяви Хекимян.

По думите му декларацията е анализ на първата почти пълна година от управлението на Терзиев "с всичките проблеми, които съпътстваше това управление, с всички несбъднати обещания, които той даде". Още: Кметът еднолично е наредил дърветата на "Опълченска" да се отрежат, твърди Хекимян (ВИДЕО) 

Защо слаб (2)?

"Най-вече заради комуникацията с хората, премазаха няколко граждански протеста - първият беше на "Патриарха", вторият на "Опълченска"", каза още общинският съветник.

Той разказа за ситуация от последните дни около ремонтите на "Опълченска": Знаете ли, че децата, които живеят в тези блокове, където изрязаха дърветата, вчера родителите им качиха снимки, че излизайки от входовете си, те газят в кал, дори не им бяха сложили платформа." Още: Терзиев: Половината от изсечените дървета на ул. "Опълченска" не са ценни, инвазивни видове са

"Аз отворих програмата на кмета, която той искаше да представи пред СОС 5 месеца по-късно от встъпването си в длъжност. Там в първото изречение пише, че човекът ще бъде в центъра на всяка инициатива, а виждаме едни деца в калта. Грубо е, грозно е, неприятно е", категоричен бе Хекимян.

Има ли любов между ГЕРБ и БСП в Столичния общински съвет, а и на национално ниво? Вижте отговора на Хекимян в пълното интервю.

Ивайло Анев
Ивайло Анев Отговорен редактор
Новините днес