Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Пиар грешката на "Възраждане" и общото кратно между опонентите на Пеевски: Анализ на Тончо Краевски (ВИДЕО)

23 август 2024, 15:30 часа • 8318 прочитания

"Възраждане" избързаха предизборно със закона против пропагандата на "нетрадиционна сексуалност" в училище. Освен това допуснаха пиар грешка да публикуват имената на учители, подкрепили петиция срещу този закон, смята политическият анализатор Тончо Краевски.

Още: Прокуратурата проверява черния списък с учители на "Възраждане", надигна се мощна вълна от реакции

"Черният списък"

Краевски разтълкува в Студио Actualno т.нар. черен списък с имената на варненски преподаватели - по думите му, той не е съставен от партия „Възраждане“, а от самите хора вътре в него, защото това е публична петиция. "В медиите се говори за списък, показват по телевизията замазани имена. Това е медийна интерпретация, която преобърна историята на това какво се е случило. По същество – мисля, че „Възраждане“ избързаха с този закон, но бързаха предизборно. За да има устойчивост такова законодателно предложение, трябваше да тръгне от учителски организации, те да повдигнат тази тема (...) „Възраждане“ направиха пиарската грешка и го публикуваха (списъка) от името на партийната си организация. Така отвориха широко поле това да бъде интерпретирано като „нацистки списък“, като „политическо преследване“", коментира политическият анализатор.

Още: Спорният ЛГБТИ закон: Хората от протестите имат думата (ВИДЕО)

Ябълката на раздора - Калин Стоянов

Той говори и по друга тема - дали Димитър Главчев ще смени Калин Стоянов като вътрешен министър в новия служебен кабинет, за което премиерът вече намекна. "Ще му бъде оказван цял уикенд натиск – от всички страни. Дори да предположим, че Калин Стоянов ще бъде сменен, тогава кой ще бъде на негово място? (ДелянПеевски категорично застана зад искането си той да остане вътрешен министър. Всички се обявяват против него, но никой не играе „ва банк“", смята Краевски

Още: Грънчарова е сложила Калин Стоянов в списъка с министри, след като Пеевски я е заплашил с компромат за съпруга й? (СНИМКИ)

Според него опонентите на Делян Пеевски не могат да намерят "общо кратно" помежду си - гледайте още по темата във видеото.

Водещ: Мирослав Димитров

Димитър Радев
Димитър Радев Отговорен редактор
Новините днес