Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Скандално - частна болница иска пари за разговор с анестезиолог преди операция

17 октомври 2016, 07:55 часа
Реклама

Абсурдно или не, но факт - частна болница иска пари за разговор с анестезиолог преди извършване на операция. Исканата такса е 150 лева. Това съобщи изпълнителният директор на Изпълнителната агенция „Медицински одит” проф. Златица Петрова по време на семинар в Стара Загора, информира в. "Монитор".

По думите на Петрова въпросната болница, която е една от най-големите частни и многопрофилни не само в София, но и в цялата страна, е въвела редица подобни услуги, като ги е класифицирала в своеобразни пакети. Така например една от тях е контактуване с медицинско лице по време на целия престой в лечебното заведение.

„Контактуването с медицинско лице е част от алгоритъма за добра медицинска практика, това не е VIP услуга, нито бонус“, коментира този „иновативен” начин за прибиране на пари от болните проф. Петрова.

Друг скандален случай е свързан с многопрофилна болница в София, която поискала 30 000 лева дарение от близките на млад мъж в кома, за да го лекува. Болницата отново е частна, но има договор с НЗОК, а грижата за изпаднали в кома се покрива точно от касата. На всичкото отгоре пациентът имал и договор за допълнително здравно осигуряване с частен фонд.

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес