Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Шефът на "Спешна помощ" в Перник: Част от служебните задължения на медиците е да бягат

31 март 2016, 09:25 часа • 3073 прочитания

Ново нападение над медици от „Спешна помощ” – в Перник, в кв. „Изток”. Екипът е бил съставен от жени – лекарка и медицинска сестра. Те трябвало да прегледат употребила алкохол жена, но в един момент се оказали заключени в апартамента ѝ.

По думите на шефа на Областния център на „Спешна помощ” д-р Валери Симеонов действително медиците са избягали от апартамента. Това им е част от служебните задължения – да бягат, излезе от казаното от Симеонов пред Нова телевизия.

В апартамента входната врата е била без дръжка от вътрешната страна. Когато е почнал прегледът, лекарката „установява статуса на пациента, но болната грубо се намесва” – поискала е да ѝ се бие диазепам, но състоянието ѝ не го е позволявало. Когато медиците отказват, пациентката напада лекарката. Якето на лекарката (бел. ред. – д-р Каменова) е разкъсано, в областта на качулката. Медицинската сестра има молба за напускане, но от 10 дни - не е свързана със случая, добави д-р Симеонов.

Версията на пациентката е различна – не е била толкова агресивна, била е на антидепресанти, но е нямала пари и ги е спряла. Не исках да викаме „Спешна помощ”, обясни жената, която „не ни пожела никога да ни се влошава здравето при тази лекарка – ниска и много злобна”. Пациентката твърди и, че лекарката не е прочела диагнозите ѝ. И отрече, че е изпила две водни чаши водки.

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес