Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Това е чай №1 за подобряване на здравето на червата

19 юли 2024, 14:58 часа

Диетологът Кристъл Орозко посочи кой е най-добрият чай за подобряване на здравето на червата, пише изданието eatingwell.com. 

Кои чайове помагат за пречистване на тялото от токсини?

„Здравите черва не само насърчават храносмилането и усвояването на хранителните вещества, но също така поддържат много други органи и функции в тялото, включително имунната система, мозъка, кожата, сърцето и други“, се посочва в статията.

ВИЖТЕ ОЩЕ: Златното правило за БЪРЗО ОТСЛАБВАНЕ - експерт разкри

Чай №1 за подобряване на здравето на червата

Въпреки че има много чайове, които са полезни за здравето на червата, включително мента, лайка и копър, чаят от джинджифил се смята за най-добрият, отбелязва изданието.

"Това е популярно природно лекарство, използвано за много заболявания. Уникалната му комбинация от противовъзпалителни, антиоксидантни и стимулиращи храносмилането свойства го прави изключително ефективен при различни храносмилателни проблеми", допълва изданието.

ВИЖТЕ ОЩЕ: Златното правило за БЪРЗО ОТСЛАБВАНЕ - експерт разкри

Чай от джинджифил - ползи

Тази напитка може да облекчи гаденето. Диетологът Кристъл Орозко отбелязва, че джинджифиловият чай е чудесен при проблеми с храносмилането, особено чести болки в корема, подуване и гадене. Той помага за облекчаване на гаденето, като блокира серотониновите рецептори в червата, които предизвикват рефлекса за повръщане.

Този чай помага за облекчаване на лошо храносмилане. Джинджифилът е признат за своите терапевтични ефекти върху стомашно-чревното здраве, особено при лечение на състояния като гастроезофагеална рефлуксна болест (ГЕРБ) и лошо храносмилане. Изследванията показват, че джинджифилът може да помогне за намаляване на производството на стомашна киселина, което ще намали симптомите.

Намалява риска от запек. Джинджифилът ускорява изпразването на стомаха, което е движението на храната от стомаха към тънките черва. Това може да помогне за намаляване на риска от запек, както и други храносмилателни разстройства като гадене и киселини.

Бори се с възпалението - според диетолога Килин Мърфи, биоактивната съставка на джинджифила, гингерол, е мощен антиоксидант, който може да помогне за облекчаване на възпалението на червата.

Пиене на чай от джинджифил:

  • премахва стомашни спазми
  • облекчава метеоризъм, диария
  • помага при хранително отравяне
  • почиства червата от натрупани вредни вещества, паразити
  • облекчава алергии
  • повишава имунитета

Чаят от джинджифил се препоръчва при навяхвания, болки в ставите и мускулите за облекчаване на болка, подуване, спазми по време на менструация. Инфузията на корен от джинджифил помага за стимулиране на храносмилането и подобряване на апетита. Използва се за лечение на морска болест, облекчаване на гаденето и премахване на световъртеж. Продуктите на базата на джинджифил се приготвят за външна употреба.

На Изток отдавна се смята, че напитката от джинджифил стопля кръвта. Подобрява метаболизма, нормализира кръвообращението и премахва токсините от тялото. Тези свойства дават основание да се използва в етапа на отслабване, както и да се включи чай с джинджифил в ефективни диети.

Важно: Статията не замества балансираното хранене и консултацията със специалист!

Таня Станоева
Таня Станоева Отговорен редактор
Новините днес