Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Лекар разкри защо НЕ трябва да се пие кафе при магнитни бури

23 май 2023, 13:43 часа

Магнитните бури влияят на чувствителните към времето хора. Това споделя руският лекар Андрей Тяжелников. Той допълва, че в този период тази група от хора трябва да се въздържа от определени действия. 

Защо не трябва да се пие кафе при магнитни бури?

Въздействието на магнитните бури върху тялото, според д-р Тяжелников, може да бъде намалено чрез рационализиране на диетата.

Необходимо е да се изключат мазнините и брашното от храненето, да се добавят зеленчуци и плодове към менюто. Лекарят съветва да се минимизира приема на солени храни. Също така той препоръчва консумацията на големи количества чиста вода.

По колко чаши кафе на ден предпазват от диабет

„Препоръчва да се намали консумацията на силен чай, кафе, като се заменят тези напитки с билкови чайове или инфузии“, добавя лекарят.

Той пояснява, че кофеинът е стимулатор за нервната система, която страда най-много от въздействието на магнитните бури. Поради тази причина консумацията му трябва да се избягва - в противен случай тя може да доведе до изостряне на оплакванията и симптомите.

Необходимо е в периода на магнитните бури да следите кръвното си налягане, като го измервате сутрин и вечер. Важно е да ходите повече и да поддържате добро настроение.

Учени разкриха по колко чаши кафе на ден чистят артериите от холестерола

Лекарят съветва тези дни да не се шофира автомобил, защото шофирането изисква концентрация.

Важно: Статията не замества балансираното хранене и консултацията със специалист!

Таня Станоева
Таня Станоева Отговорен редактор
Новините днес