Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Легендарната напитка, която подмладява и лекува тялото - пийте я всеки ден

06 декември 2022, 13:11 часа

Напитката, за която се носят легенди, е изключително полезна, най-вече за жените.

Мляко с куркума - защо тази напитка е толкова специална

Куркумата е подправка, която има мощни противовъзпалителни свойства. Тя, по-добре от всички хормонални лекарства, предотвратява различни болестни процеси в организма, според изданието Healthline.

Лекар: Това е най-добрата напитка при настинка и за укрепване на имунитета

Куркумата има високо съдържание на антиоксиданти, които могат да предпазят кожата от неблагоприятните въздействия на външната среда, да премахнат причините за различни обриви. Повлиява положително за укрепването на имунитета. Тя е един от най-добрите детоксикатори за черния дроб.

Ефектът на златното мляко върху дейността на стомашно-чревния тракт е безспорен. Тази напитка подобрява дейността на черния дроб, извежда токсините и шлаките от тялото.

Приготвяне на пастата за златно мляко

Златното мляко се приготвя лесно, но и в случая има някои тънкости. Не можете просто да добавите куркума към млякото и да го изпиете.

Лекар: Тази напитка забавя стареенето след 60 години

Първо трябва да приготвите пастата от подправки. За целта вземете 2 супени лъжици куркума и чаша вода (може да добавите 1 лъжица джинджифил на прах и 1/2 лъжичка черен пипер). Разбъркайте добре в малка тенджера и я сложете на котлона. След като сместа заври, намалете котлона и варете още 5 минути при непрекъснато бъркане.

Трябва да получите кафява паста с текстура, подобна на кетчуп. Това количество ще ви стигне за приготвянето на златно мляко за един месец. Съхранявайте го в чист буркан в хладилника.

Как да си направим златно мляко

Загрейте чаша обикновено мляко, но не го оставяйте да заври. Добавете една чаена лъжичка паста от куркума към млякото. Напитката е готова!

Тази млечна напитка сваля кръвното

Важно: Статията не замества балансираното хранене и консултацията със специалист!

Таня Станоева
Таня Станоева Отговорен редактор
Новините днес