Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Искате да изчистите токсините от черния дроб? Тази пролетна билка ще ви помогне

22 март 2022, 10:19 часа
Реклама

С помощта на една пролетна билка може да прочистите черния дроб от токсини. Безспорен факт е, че функционирането на целия организъм до голяма степен се влияе от състоянието именно на този орган. Много хора погрешно смятат, че сериозните заболявания на черния дроб са тясно свързани с консумацията на алкохол. Да, този фактор играе важна, но не само той е провокатор на чернодробни заболявания.

Стресът, генетичната предразположеност, замърсената околна среда и небалансираната диета също са водещи фактори. В случая глухарчето може да е от изключително голяма полза за черния дроб.

Ползи от билката

Редовният прием на глухарче съдейства за нормализиране на метаболизма, понижаване на холестерола и прочистване на тялото от токсини. Същото така тази билка помага за разграждането на камъните в жлъчния мехур и за ефективно прочистване на жлъчните пътища. Всичко това насърчава изхвърлянето на токсини и постепенното възстановяване на функцията на черния дроб. 

ПРЕМАХНЕТЕ ВСЯКА БОЛКА С МАСЛО ОТ ГЛУХАРЧЕ

Как да почистим черния дроб с помощта на билката глухарче

За да прочистите черния дроб от всички токсини е необходимо още в началото на пролетта, веднага след появата на жълтите цветове на глухарчето, да проведете курс на лечение в рамките на две седмици. Този период е напълно достатъчен за елиминиране на всички токсични вещества от кръвта и черния дроб. Това ще доведе до укрепване на вътрешните органи и подобряване на метаболизма.

Пречистването се осъществява с прием на запарка (приготвя се от корена на билката), кафе от глухарче или отвара от цветовете му.

ВИЖТЕ КАК ДА СИ ГИ ПРИГОТВИТЕ ТУК!

Таня Станоева
Таня Станоева Отговорен редактор
Новините днес