Домашен лек срещу високо кръвно - ето КОЕ помага най-добре

77799
Домашен лек срещу високо кръвно - ето КОЕ помага най-добре

Повишеното кръвно налягане не във всеки случай прави видими симптомите си. И обичайно си нямаме ни най-малка идея, че сме поставени на изпитание от него. Сред нас има хора, които усещат силна реакция към повишаването му и стават жертви на много притеснителни усещания. Но реалността е, че по-голямата част могат да не проумеят години наред, че страдат от него. Медицинските лица обичайно ни убеждават да го държим под око внимателно, но в действителността общо взето не се получава по този начин - обикновено като се чувстваш във форма, не предполагаш, че си развил проблем със телесното здраве. 

Да си с високо кръвно обаче в крайна сметка не е доживотен проблем.Повечето причини за повишено кръвно налягане идват от ситуации, които всеки забелязва на ежедневна база. Често срещаните фактори са по-високо тегло, уседнала физическа активност, изпълнена с лоша храна диета, повече цигари, прекаляване с алкохола, нервно напрежение, диабет, струпване на хронични болести и нерядко генетична обусловеност. За препоръчване е като се превиши 45 годишна възраст да започнете да се преглеждате значително по-внимателно. 

Има редовни хипертоници, за които е ключово да поглъщат предписани  хапчета. Обаче повечето от хората са от вида, които страдат от повишено налягане не толкова често. Към които и да принадлежите обаче е препоръчително да разбирате кои са скритите чалъми, които ще ви асистират да понижите кръвното за недълго време. И то вкъщи. Тези хитрини не отменят медицинската работа, но могат да са от първа необходимост в най-напечения миг. Важно е впрочем да ги направите част от ежедневието си, понеже те благоприятстват състоянието ви при различни здравни беди.

 Айрянът с канела е класика

Канелата ,тази невероятно подправка, е  въздействаща и приятна както като аромат, така и като нещо за небцето. Подправката включва невероятно полезни за физическото ви състояние целебни качества. Върши чудесна работа за нервите и определено благоприятства кръвното налягане. Ето какво се иска от вас. Прибавате малко вода в чаша с кисело мляко и изсипете малко повече от половин чаена лъжичка канела. Добре е за вкус да прибавите лъжичка мед. Тази благоуханна смес работи веднагически.

• Повече чесън

В домашната аптека, чесънът изобилства от толкова много предимства, че ако го превърнете в титуляр от храната ви, ще ликвидирате високото кръвно. Чесънът е популярен като един от най-класическите природни антибиотици. Тушира високото кръвно, слага край на лошия холестерол. Ако не ви се консумира като скилидка, по-скоро пробвайте с малка лъжичка чесън на прах. Отново е във ваш плюс. Непременно обаче е хубаво да е суров. 

• Бърза мярка

Съществува един любопитен трик, който бихте могли да вкарате в употреба. Първо трябва да сложите палец и среден пръст върху мястото зад меката част на вашето ухо. После упражнете натиск надолу към ключицата. Това нещо се прави 8-10 пъти за всяко ухо. Още една важна точка е разположена на 0,5 см от меката час на ухото в посока към носа. Точно там бихте могли да проведете разтриване. 

• Каркадето е благодат

Ако съществува билка, която да е абсолютен титуляр в битката против високото кръвно налягане, това със сигурност е страхотният чай от каркаде. Това е един от добре проверените природни прийоми за сваляне на вашето кръвно. Впрочем, има още куп полезни свойства. Поради начина, по който влияе на психическото здраве, поема функцията и на антидепресант. Определено повдига здраво имунната защита, тъй като носи в себе си най-големите нива на витамин Ц от всички чайове. Изобилства също на желязо и има доказан ефект върху хемоглобина. Установено е, че има ефект и при излязло извън нормите тегло. 

• Дишайте с корема

Знае се, че когато сме под влиянието на по-висок стрес, ние въздишаме. Затова като за начало отпуснете тялото и съзнанието. Сложете на очите си с кърпа, за да редуцирате външните стимули. Поемете въздух с корема. Ако не владеете тази техника бихте могли да поставите ръка на стомаха си и да забележите как той се повдига нагоре. Поемайте въздух близо 3-4 секунди. А после като издишате, задръжте в тази позиция за още четири секунди. И повтаряйте техниката. Изпълнявайте дихателното упражнение 5-8 минути, а може и повече. Така се засилва притока на кръв към повечето тъкани на тялото, а хипертоничната криза намалява. 

• Охлаждане с компрес

Тук са ефективни два варианта, които да вкарате в употреба. Първият е да поставите дланите си върху течаща студена вода на мивката. Не мърдайте така за две-три минути и при всяко положение може да усетите добър ефект. Другата ефикасна тактика е да поставите хладка кърпа на тила. Имайте го обаче предвид - не трябва водата да е от ледено естество, достатъчно е да бъде хладничка. 

• Силата на ментовия чай

Ментовият чай е биле за нервите, сърцето и за повишеното кръвно налягане. Той определено може да тушира кръвното и благодарение на ролята му да усетите жадуваното облекчение.

• Масажът е ключов

Ако в непосредствена близост до вас има някой, се помолете да ви напражи хубав масаж. Важните места са местата на тила. Супер важене е и масажът на раменете, който да преминава с пръстите надолу към лопатките. 

• Народното биле

Опитайте нещо страшно полезно - мляко и коприва. Приготвя се по този начин - като заливаме две супени лъжици сухи листа от коприва с двеста милилитра прясно мляко. Поставяме на котлона и гледаме да кипне хубаво, а после премахваме от огъня. Изчакваме да изстине. Поглъщаме по една чаша от природосъобразния лек при повишено кръвно налягане.

Полезните навици - ето ги

Всичко предложено досега върши перфектна работа в изненадващите ситуации. Но все пак, ако сте си поставили за цел наистина да ликвидирате високото кръвно, да хвърлите едно око на този класически списък с мерки с 10 важни неща. Ако ги добавите във всекидневието си умно и правилно, повече няма да сте подложени на мъките от високото кръвно. 

- Най-сетне редуцирайте излишното тегло. Всеки килограм отслабване ще ще ви даде ключово предимство в битката с високото кръвно. 

- Изпълнявайте физически упражнения редовно. Приятни разходки, леко потичване, каране на колело, час-два плуване в басейн, танците също са много полезни. Отделете си поне 20-30 минути на ден за тези спортни занимания. 

- Консумирайте полезни храни. Много повече зеленчуци, плодове, зърнени храни. Отговорно обмислете диетата си, дайте си сметка кое ви ви прави уязвими и го заличете от храненето си. 

- Занижете солта. Което значи и да хапвате по-малко в заведения и топли кухни, защото на тези места храната в повечето случаи е пресолена. Гответе си сами повече. 

- Статистиката е показала, че, пациентите, които са жертви на високо кръвно, поглъщат алкохол над необходимото. Максимумът всъщност е не повече от бира на ден или чаша вино. Ако надвишите тази доза е почти сигурно, че ще стигнете до високо кръвно. Правилото важи и за цигарите - повече от 5-7 дневно ще ви оказват проблеми с кръвното. 

- Непрекъснатият стрес е един от обуславящите високото кръвно фактори. Направете всичко възможно да го намалите и да намирате лично време за вас самите, за да сте уравновесени. 

 

Не забравяйте тези съвети! Те не са заместител на лекарска консултация. Но са нещо от първа полза, което може да ви помогне. Надяваме се да сме ви били полезни! 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com