Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Добавете тази храна към закуската си и ще получите енергия и стройна линия

11 септември 2024, 13:20 часа

Независимо какво казва някой и напоследък вярването, че закуската трябва да се пропуска, мнозина все още вярват, че тя е най-важната част от деня, защото начинът, по който прекарваме сутринта, определя настроението за целия ден. А съветът, за да направите първото хранене вкусно и здравословно, е да добавите джинджифил.

Вижте още: Дефицитът на витамин B12 води до сериозни последици за здравето: Веднага щом почувствате тези симптоми, вече сте изложени на риск

Това растение, или по-скоро неговият корен, е истински склад на витамини, антиоксиданти, макро и микроелементи, необходими на нашето тяло. Но джинджифилът не може да се яде като самостоятелно ястие.

Затова подбрахме шест от най-вкусните начини да направите тази суперхрана част от вашата закуска.

Добавете джинджифил към кафето

Тандемът кафе и джинджифил осигурява мощна защита срещу свободните радикали, тъй като и двата продукта са изключително богати на антиоксиданти. За да направите тази супер напитка, добавете щипка смлян джинджифил към кафето си или поставете тънък резен пресен корен в чаша и оставете да ври 5 минути. Джинджифилът ще придаде на кафето изключителен вкус, ще ви помогне по-добре да ободрите и "включите" тялото след нощен сън.

Пригответе чай от джинджифил

Тази сутрешна напитка ще ви даде прилив на енергия и доза витамин С. За тези, които не обичат или се опитват да не консумират кофеин, чаят от джинджифил е идеалното решение. Можете да готвите сух или пресен корен от джинджифил, да добавите към него мента, лимон или лайка. Тази напитка е идеална и за вечер - успокоява нервите и помага за решаване на проблеми със съня.

Намажете върху препечен хляб

Ако сте любители на препечени филийки за закуска, направете ги вкусни и здравословни със сладко от джинджифил. Друг начин за увеличаване на витамин С и антиоксиданти, от които се нуждаете. Само не забравяйте, че сладкото съдържа много захар. Идеалният вариант е да направите сами сладко, за да сте сигурни в естествеността на състава му.

Вижте още: Тази закуска ударно понижава холестерола

Добавете го към вашето смути

За тези, които започват деня си със зелено смути, препоръчваме да използвате джинджифил като една от съставките на тази напитка. Можете да добавите сок от джинджифил или нарязан пресен корен (предварително обелен) към вашето смути. Джинджифил, целина, зелена ябълка, мента и банан са чудесна комбинация. Тази напитка ще ви осигури всички необходими вещества и ще ви даде стимул за ползотворна работа през целия ден.

Като съставка за гранола

Гранолата е отлична закуска, която осигурява на тялото необходимата доза бавни въглехидрати и дава енергия за половината ден. Джинджифилът ще ви помогне да направите това ястие още по-здравословно. Можете да добавите щипка смлян корен или прясно настърган. Доза антиоксиданти и витамини рано сутрин е това, от което се нуждаете!

Добавете го към печива

Ако обичате да започвате сутринта си със сладкиши, този вариант определено е за вас. Джинджифилът е чудесна съставка за меденки, кифлички, кроасани и дори хляб. Можете да експериментирате с отлични рецепти. Изберете здравословно брашно, добавете джинджифил и се насладете на вкусни и здравословни продукти!

 

Гергана Шумкова
Гергана Шумкова Отговорен редактор
Новините днес