Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Засейте тези зеленчуци до краставиците за богата реколта

03 април 2023, 14:11 часа

Засаждането на краставиците край подходящи растения е хитър трик, който използват добрите градинари, за да имат богата реколта и да им се получава всичко с лекота. Отглеждането на подходящи зеленчуци, плодове, билки и цветя заедно с вашите краставици може да насърчи най-голямата и най-вкусна домашна реколта.

Успехът ви е гарантиран, ако изберете подходящи придружаващи растения за вашите краставици. Те ще осигурят важни хранителни вещества на почвата и ще помогнат при борбата с вредители.

Независимо дали изберете да отглеждате краставици в оранжерия или на топло, защитено място на открито, придружаващото засаждане на краставици ще ви помогне за развиването на градината по най-добрия начин.

Растения, които да засеете до доматите, за добра реколта

Повечето краставици ще бъдат готови за прибиране на реколтата в рамките на няколко месеца, така че бързо ще видите плодовете на вашето планиране и добри градинарски решения.

Подходящи зеленчуци, които да засеете до краставиците

Грахът и бобът са полезни за засяване в близост до краставици поради кореновата си система. Те добавят азот към почвата, от което краставиците на свой ред ще се възползват и подобрят растежа си.

Моркови, пъщърнак, репички и лук са добър избор за засаждане до краставиците, тъй като те не си навлизат в територията. Кореноплодните зеленчуци растат предимно под почвата, докато краставиците пускат един по-голям корен, а също и няколко плитки корена, които не се простират далеч. Нито едно от растенията няма да пречи на останалите, а само ще си помагат в процеса на растеж.

Засаждане на краставици в градината: Кога да го направите?

Отглеждането на царевица може да подпомогне израстването на по-малки сортове краставици, което прави най-ефективното използване на пространството като идея за пергола за зеленчукова градина. Царевицата също така може да осигури и сянка за краставиците, от която могат да се възползват. Плюс това тя допълнително добавя полезен азот към почвата. 

Тези растения са не само подбри спътници на краставиците в растежа, но и се отглеждат сравнително лесно, така че ще са чудесно допълнение към вашата градина.

Сашка Христова
Сашка Христова Отговорен редактор
Новините днес