Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Утайка от кафе: ТАЙНАТА за прогонване на комарите от градината

26 юни 2023, 13:11 часа
Реклама

През летния сезон комарите могат да бъдат много дразнещи и да развалят спокойствието ви на открито с безмилостното бръмчене и сърбящи ухапвания.

Важно за вашето спокойстие е да се научите да контролирате комарите, за да защитите дома и градината си. Можете да използвате множество синтетични химически спрейове, но те могат да са силно токсични за полезни опрашители, като пчели и пеперуди във вашата градина. По-безопасен вариан може да бъде кафето, а днес ще разберете как да го използвате в градината, за да отблъснете комарите.

Комарите мразят копър! Ето как да го използвате срещу тях

Използване на утайка от кафе за отблъскване на комарите

Миризмата на кафе рано сутрин може да е сред любимите ви аромати, но тя може да прогони много насекоми, включително и комарите. Острият аромат маскира човешката миризма, която привлича комарите към вас, като ги държи на разстояние.

Ако наскоро сте сварили кафето, оставете утайката да изсъхне напълно, като я поставите на хладно и сухо място, преди да я изгорите. Може да заделите утайка от кафе и да я използвате, когато е необходимо.

Комарите снасят яйцата си във вода. Добавете утайка от кафе във вашата градина, ако имате локви, бани за птици или други контейнери с вода. Вода, съдържаща кафе или използвана утайка, може да обезсърчи възрастните комари да снасят яйца на тези места. Кафето може да убие ларвите.

Зеленчукът, който гони комарите. Малцина знаят за него!

Как да изгорим кафе?

Направете чиния от алуминиево фолио и поставете изсушена утайка от кафе в центъра. Дръжте чинията на равна повърхност на открито, далече от деца и домашни любимци. Добавете няколко капки течност за запалка към основата и използвайте дълга кибритена клечка, за да запалите течността.

След като почвата започне да гори и да отделя дим, задушете пламъците с влажна кърпа. Утайката от кафе ще продължи да създава дим, отблъсквайки комарите.

 

Сашка Христова
Сашка Христова Отговорен редактор
Новините днес