Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Топ метода за защита на растенията от листни въшки

15 септември 2023, 11:44 часа

Листните въшки могат да бъдат истински проблем за градинарите, поради увреждането, което нанасят на растенията. Но с правилния подход и използването на ефективни средства, можете да прогоните тези неприятни вредители. Вижте какви методи предлагат опитните градинари.

Разтвор от тютюн: За този метод ви трябват 3 цигари. Отделете тютюна от тях и го сложете в еднолитрово шише с вода. Течността трябва да престои няколко дни, след което се прецежда и се използва за пръскане на листата на растенията. Този разтвор е ефективен и естествен начин да се защитите от листни въшки, без да използвате химични препарати.

Най-ефективния лек за листни въшки се приготвя с тези 2 съставки

Разтвор от коприва: Сложете шепа коприва в един литър вода и я оставете да престои за ден или два. Прецедете течността и я използвайте за пръскане на растенията. Този разтвор е предпочитан от много градинари и е изключително ефективен при борбата с листни въшки.

Калинки: Калинките са естествените врагове на листните въшки. Засадете люцерна в близост до градината си и те ще привлекат калинките, които ще се хранят с вредителите. Това е екологичен и ефективен начин да се борите с листните въшки.

Използвайте някой от тези методи и сами ще забележите разликата в здравето и реколтата на вашите растения. Защитете градината си и се наслаждавайте на красиви и здрави растения без притеснения за вредители.

Денис Витанов
Денис Витанов Отговорен редактор
Новините днес