Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Съседите ще ви завиждат: 10 цветя, които трябва да засадите през юни

11 юни 2024, 11:00 часа
Реклама

Ако мислите, че юни е твърде късно да започнете да засаждате в градината, тогава грешите. Има списък с цъфтящи растения, които все още могат да бъдат засадени. Те ще цъфтят цяло лято и дори по-дълго.

Гайлардия

Гайлардията е подобна на маргаритка, само с огнен цвят. Цъфти непрекъснато през лятото и есента, цъфти рано и избледнява късно. Устойчива е на суша, което означава, че ще расте добре под палещото слънце.

За да удължите времето на цъфтеж, поливайте я през сухите периоди.

Асклепия

Акслепиите са много лесни за грижи, не изискват често поливане и са готови да цъфтят на всякакви почви. Освен това, това цвете може да расте на едно място в продължение на 10-15 години.

Цветята, които трябва да засадите през юни

Пентас

Ефектно цвете от Африка, което е свикнало да расте под яркото слънце. Цветовете му имат формата на малки звезди и са събрани в съцветия.

Пентас започват да цъфтят с настъпването на летните температури и продължават до замръзване.

Това са най-добрите градински растения, изискващи минимални грижи и способни да издържат на периоди на суша. Едно растение може да произведе до 20 цъфтящи грозда.

Бегония

Бегониите са издръжливи растения, които виреят в топли условия, цъфтят непрекъснато до замръзване и след това понасят добре зимуването на закрито.

Ерингиум планум

Необичайните цветя от градински трън ще добавят ярки акценти към вашата цветна градина. Ерингиумът е издръжливо растение и засаждането през юни е доста подходящо за него. Това растение цъфти най-добре на пълно слънце и песъчливи или глинести почви.

Кои цветя започват да цъфтят през юни

Върбинка

Върбинката може да се похвали с дълъг период на цъфтеж и е идеална за засаждане в края на пролетта и началото на лятото. Това цвете толерира ярко слънце и периоди на суша, но все пак за по-добър цъфтеж трябва да поливате върбинката редовно.

Меламподиум

Той е маслена маргаритка. Тя цъфти непрекъснато през цялото лято. Обича слънцето и не се нуждае от поддръжка и не изискват резитба - едно от най-лесните едногодишни растения за отглеждане..

Ангелония

Цветни шипове в синьо, лилаво, розово и бяло. Ангелонията понася добре жегата и сушата и не изисква резитба.

Гомфрена

Лилавите гомфрени могат да бъдат объркани с детелина, но те са две различни цветя. Това цвете расте добре на слънце и добре дренирана почва. Издържа на топлина, суша и влага и може да оцелее през зимата в мек климат.

Платикодон

Друго име на растението е камбанка. Въпреки това, за разлика от обикновената камбана, Платикодон има по-големи и по-отворени цветя, които приличат на петлъчева звезда.

Когато засаждате през юни, засадете разсад от платикодон, въпреки че това цвете расте лесно и бързо от семена. Платикодоните са издръжливи трайни насаждения, които растат най-добре в органично богати, добре дренирани почви, но ще понасят и по-малко плодородна почва. Те изискват малко грижи и се справят добре на слънце в хладен климат, но предпочитат сенчести зони в горещ южен климат.

Десислава Михалева
Десислава Михалева Отговорен редактор
Новините днес