Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Супер трик за големи чушки: Добавете тази специална тор!

18 юни 2023, 09:48 часа

Чушките са изключително популярен зеленчук в градините, който не само ни радва с вкусните си плодове, но и ни позволява да ги задържим през зимата чрез консервиране. Въпреки това, отглеждането на чушки изисква определени знания и техники, особено за начина на хранене на растенията. В тази статия ще ви представим един естествен трик, който ще ви помогне да храним зеленчуците ви перфектно и да постигнете впечатляващи резултати в реколтата си.

Реклама

Как да подхранваме чушките правилно?

Една от тайните на успешното отглеждане на чушки е използването на картофено нишесте като естествен тор. Картофеното нишесте съдържа ценни елементи, които микроорганизмите лесно превръщат в полезни хранителни вещества за растенията.

Бързи печени чушки по панагюрски

За да използвате този метод, е достатъчно само една чаена лъжичка картофено нишесте за подхранване на половинкилограмов саксийче с разсад. Просто премахнете малко почва от саксията, поръсете с картофеното нишесте и след това засипете с почва или кокосов субстрат. Този лесен и практичен метод на подхранване е гаранция за успешен растеж и обилна реколта. Не само ще имате екологично чисти зеленчуци, но и ще спестите пари. В края на сезона ще можете да се насладите на големи количества сочни чушки, които можете да консервирате или консумирате свежи.

Тайни за отглеждане на добра реколта от чушки

Сега разполагате с този супер трик, който ще превърне отглеждането на чушки в истинско удоволствие и ще ви помогне да постигнете изобилна и здравословна реколта. Не пропускайте възможността да опитате този естествен метод на подхранване и да се насладите на вкусните чушки от вашата градина!

Денис Витанов
Денис Витанов Отговорен редактор
Новините днес