Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Стайни растения перфектни за помещения с ограничена слънчева светлина

07 март 2023, 12:05 часа
Реклама

Това са чудесни предложения от стайни растения, които да създават красива и хармонична атмосфера, ако в жилището ви няма много слънчева светлина.

Китайски вечнозелени растения

Това растение е известно и като Аглаонема – предлага се в 22 разновидности и се вярва, че носи много късмет на притежателя си. Не изисква много светлина, за да се чувства добре, почвата трябва да е влажна, но не прекалено. Трябва да избягвате ниските температури и прекомерната слънчева светлина.

Имайте предвид, че сокът на растението може да предизвика дразнене по кожата, така че ако кожата ви е чувствителна е добра идея да сложите ръкавици.

Добри съвети за отглеждане на орхидея у дома

Змийско растение

Змийско растение е вид цъфтящо растение от семейство Asparagaceae, познато и като Език на свекърва. Има жълти или сребристо-бели ивици по листата и е много красиво.

Чувства се добре при слаба светлина и трябва да се полива умерено – проверявайте почвата с ръка веднъж на всеки две седмици и поливайте, когато е аболютно суха.

Бамбук на щастието

Това растение е известно и като Драцената, има право стъбло и буйна зеленина. Слаба слънчева светлина е идеална, за да се чувства добре растението – може да го сложите в офиса или дори банята.

Поливайте растението на всеки две до четири седмици или го посейте в почва с добър дренаж и може да го поливате по-често. Важно е да не преувлажните почвата.

Деликатни и лесни за отглеждане цветя

Растение за приятелство

Растението е известно и като Pilea involucrata и e вид цъфтящо растение от рода пилея и семейство Копривови. Родината му е Централна и Южна Америка, като е известен със своите овални, кадифени листа. Грижите за растението са много лесни, като е важно да бъде във влажна среда като терариум.

Достига височина между 15 и 30 см, което го прави чудесен за малки пространства. Температурата в помещението трябва да е между 18 и 24 градуса и да не е близо до парно или климатик.

Растение Монстера

Monstera е род от 59 вида цъфтящи растения от семейство Арум, Araceae, произхождащи от тропическите региони на Америка. Перфектно за отглеждането му е слабата светлина в помещението. Расте бързо, има големи, нацепени листа и е подходящо за по-големи стаи.

Препоръчително е да се пресажда веднъж годишно, докато е младо, за да освежите почвата и да насърчите растежа. В естественото си местообитание това растение от тропическата джунгла е известно с това, че достига до 3 метра височина.

Сашка Христова
Сашка Христова Отговорен редактор
Новините днес