Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Спасете реколтата си от листни въшки с този ефективен разтвор - нужно е само 1 прилагане

12 септември 2023, 08:05 часа

Листните въшки могат да предизвикат неприятни изненади във вашата градина, особено по време на плододаване на овощните дървета и ягодоплодните храсти. Тези вредни насекоми не само намаляват реколтата, като се хранят със соковете на растенията, но и разнасят различни вируси. За щастие, има ефективен и безопасен начин да се справите с този проблем - разтвор, базиран на тютюнев прах.

Разтвор за борба с листни въшки

За да приготвите този мощен разтвор, ще ви трябват 400 грама тютюнев прах и 10 литра вода. Залейте тютюневия прах с водата и нагрейте сместа на котлона. Задръжте я на топло в продължение на 2 часа. След това прецедете инфузията и оставете я да се охлади.

Против листни въшки – ефективни народни методи

Препоръки за ползване

Към охладената инфузия добавете 40 грама настърган сапун за пране и добре размешайте съставките. Сместете течността в бутилка със спрей и напръскайте внимателно засегнатите растения. Този разтвор ще ви помогне да се отървете от листните въшки само с едно пръскане и няма да повреди зреещите плодове.

С този прост и ефективен метод, вашата градина ще остане защитена и ще продължи да дарява изобилни реколти през целия растежен сезон.

Денис Витанов
Денис Витанов Отговорен редактор
Новините днес