Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Смъртта на листните въшки след няколко прилагания на този метод е неизбежна

28 август 2023, 18:36 часа

Листните въшки често могат да предизвикат главоболия на градинарите. Тези малки вредители могат да нанесат сериозни щети на растенията ви, оставяйки ги изсъхнали и ослабени. В борбата срещу тях обаче има един необичаен, но изключително ефективен съюзник - обикновената кока-кола.

Ако сте изчерпали всички домашни средства и нищо не е довело резултат срещу листните въшки, може би е време да опитате нещо различно. Една бутилка обикновена кола и малко течен сапун могат да бъдат вашият спасител в борбата с тези вредители.

Листни въшки в градината? Опитайте единственото домашно средство, което ще ги прогони

За да приготвите този домашен разтвор, ви трябват следните съставки:

- 1 бутилка кола

- 3 с. л. течен сапун

За да подготвите разтвора, следвайте тези стъпки:

- Разклатете бутилката с кола добре или я изсипете в отворен съд, за да се освободи от газовете. Това е важно, защото газовете могат да създадат проблеми при пръскането.

Против листни въшки – ефективни народни методи

- Добавете 3 супени лъжици течен сапун. Смесете добре, за да се разтвори сапунът в течността.

- Изсипете получения разтвор в пръскачка.

Борба с листните въшки

Сега сте готови да се изправите срещу листните въшки и да защитите растенията си. Напръскайте внимателно разтвора върху листата на розите, зеленчуците, дърветата и другите растения, които са засегнати от вредителите. Този разтвор с течен сапун ще помогне на течността да се прилепне по листата, а колата ще изиграе ролята на ефективен инсектицид, който ще унищожи листните въшки.

Денис Витанов
Денис Витанов Отговорен редактор
Новините днес