Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Преди 20 август: Напръскайте краставиците с това и ще берете плодове до октомври

13 август 2024, 19:24 часа

През август и в началото на септември краставиците започват да дават по-малко плодове. Това се дължи на променящите се метеорологични условия: температурата на въздуха пада през нощта,възможни са дъждове и мъгли. Въпреки това, всеки градинар може да възстанови нормалното плододаване на градинските култури и да удължи този процес до падането на сланата. За да направите това, растението трябва да се подхранва по определен начин. Желателно е процедурата да се извърши между 15 август и 20 август.

Как да подхраним краставиците, така че да дават плодове до октомври

През следващите дни на градинската култура трябва да се набави калиев сулфат: 1 супена лъжица от това лекарство се разтваря в кофа с вода. Ще получите разтвор, с който трябва да поливате храстите на краставиците в корена. В последните дни на лятото резултатът от това подхранване ще трябва да се консолидира чрез добавяне на друг тор. За целта ще е необходимо да приготвите доста наситен разтвор на пепел: трябва да има 200 грама пепел и да я разтворите в кофа с вода.

Как да увеличите добива на краставиците с помощта на пепел и люспи от лук?

Изпълнението на всички тези споменати процедури гарантира прибиране на реколта от краставици до падането на сланата. 

Грижа за краставиците през август

В допълнение към засилените грижи, покриване на краставиците през нощта, поливане с топла вода и премахване на насекоми и болести, трябва да се приложи и едно торене, което ще удължи плододаването на краставиците до средата на есента. Ако искате да ядете краставици до късна есен, тогава трябва да им осигурите правилното подхранване. Краставиците трябва да се третират с този тор веднъж седмично. Можете да започнете с приложението по време на прибиране на първата реколта, но и през август не е късно - третирането ще даде добър резултат.

За да приготвите този питателен тор за краставици, разбъркайте най-малко два килограма ферментирал оборски тор в кофа с вода. Добавете там две големи лъжици калиев хумат. Продуктът не се нуждае от настояване ли разреждане: веднага е готов за употреба. Съставът на тора е богат, така че краставиците са гарантирани с висока производителност. Опитните градинари препоръчват торене на краставици с този витаминен коктейл приблизително веднъж на всеки 7 дни. Торенето трябва да се извършва, докато краставицата може да даде плод. По правило последното торене се извършва в началото на септември.

Пръскайте краставиците веднъж на 10 дни с това и реколтата им няма да има прибиране

 

Таня Станоева
Таня Станоева Отговорен редактор
Новините днес