Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Най-добрите растения за вашата СПАЛНЯ: Ще спите по-спокойно

03 януари 2024, 18:35 часа
Реклама

Спалнята е мястото, където си почивате след дълъг ден, така че трябва да я направите уютна, удобна и успокояваща. Добра идея е да добавите много стайни растения, които да допринесат за чудесния интериор. Продължете да четете, за да разберете кои са най-подходящите стайни растения за спалня.

Подходящи растения за спалня

Лилия на мира

Мирните лилии са чудесни за пространства, където дневната светлина е ограничена. Грижата за тях е много лесна, като трябва само да ги поливате. Те обичат влажността, тъй като са родом от тропиците. Грижете се добре за тях и се насладете на красивите бели цветя.

Отглеждане на Парично дърво: Привлечете пари и късмет!

Освен че е много лесно за отглеждане, растението има способността да пречиства въздуха. Ще се радва на средна до слаба светлина, което го прави чудесно растение за спалня. Ще придаде елегантност и стил във вашето пространство. Силно токсични са за домашни любимци, особено за котки.

Английски бръшлян

Английският бръшлян се среща доста често в цветните градини, а се забравя като чудесно стайно растение. Ако имате алергии или астма, английският бръшлян е чудесно стайно растение. Продължаващите изследвания също предполагат, че английският бръшлян може да помогне за премахване на до 78% от мухъла във въздуха за по-малко от ден. Чудесно растение е за пречистване на въздуха.

Основни правила при грижа за стайните растения за най-добър растеж

Бонзай

Ако искате малко растение за вашата спалня или искате да подредите всичко по фън шуй – Бонзай е растението за вас. Не изискват специална грижа и се поддържат много лесно. Просто се уверете, че растенията не са твърде далеч от прозореца и не ги поливайте често.

Паяково растение

Чудесен вариант, ако нямате много място за растения или ако ви харесва идеята за отглеждане на висящи растения. Паякообразните растения изглеждат страхотно от високо, особено когато са групирани с други стайни растения, и ще понасят и малко сянка.

Сашка Христова
Сашка Христова Отговорен редактор
Новините днес