Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Магнезиева сол: Съживява растенията само за няколко дни

26 септември 2023, 16:44 часа

Всеки иска да има дом с красиви и буйно цъфтящи растения, на които всеки би завидял. Но за жалост, това не винаги се случва. Днес обаче ще ви разкажем как една австралийска домакиня възстановява изтощените си стайни растения с помощта на английска сол, известна още и като магнезиева сол.

За да съживите своите растения, следва да поставите саксията им в банята и да ги напръскате с разтвор от магнезиева сол. Този метод ще възстанови тяхната енергия и живот. Ако забележите, че листата на растението се свиват, това може да бъде индикация, че растението изпитва липса на магнезий. За да го компенсирате, разтворете една супена лъжица магнезиева сол в 5 литра вода и поливайте растението веднъж седмично, докато листата се върнат към нормалното им състояние.

Епсомовата сол - тайното оръжие на успешния градинар

Магнезията доставя на растенията важни микроелементи и ги поддържа здрави и привлекателни. Тя предотвратява пожълтяването на листата и стимулира цъфтежа. Този метод не се ограничава само до стайните растения. Изследванията и опитите с английска сол в градинарството показват, че тя също помага за увеличаване на добивите на чушки и домати, както и подобрява цъфтежа на тези култури. Просто добавете чаена лъжичка английска сол към 5 литра вода и пръскайте растенията с този разтвор на всеки две седмици.

Важно е да не прекалявате с дозата, тъй като концентрираният разтвор може да повреди растенията. Спазвайте указанията и вашите растения ще ви благодарят с красота и живот.

Денис Витанов
Денис Витанов Отговорен редактор
Новините днес