Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Листните въшки изчезват за час с ТОЗИ разтвор

09 август 2023, 15:00 часа

Листните въшки могат да предизвикат сериозни проблеми в градината, нарушавайки растежа на растенията и здравето им. Но опитните градинари имат тайната за бързо и ефективно отстраняване на тези нежелани насекоми - бабиният разтвор. Само за 1-2 часа той спасява растенията от листните въшки и подобрява добива.

Ето как да спасите градината си от листни въшки!

Листните въшки

Листните въшки са малки насекоми, които се хранят със сока на растенията, които са в активен растеж. Това може да причини недостиг на полезни микроелементи в растенията, което негативно влияе на растежа и добива им. Честите атаки на листни въшки засягат култури като краставици, касис и ябълкови дървета, докато тяхната бърза реакция е от съществено значение за запазване на здравата градина.

3 ефективни средства за защита на растенията от листни въшки

Бърз и ефективен лек

Бабиният разтвор е една от най-ефективните тайни на опитните градинари за отстраняване на листни въшки. Разтворът се приготвя от 1 ч. л. амоняк, разтворен в 2 литра вода. Силният миризма на разтвора принуждава листните въшки да напуснат градината. Растенията трябва да бъдат пръскани с този разтвор веднъж на всеки 8-10 дни, за да се осигури оптимална защита.

Ето как да забравите за листните въшки по доматите

Алтернативен разтвор за борба с листни въшки

Освен бабиния разтвор, градинарите могат да използват и друга ефективна комбинация. Този разтвор се състои от 10 натрошени таблетки метронидазол и 2 супени лъжици течен сапун за пране. Сместете добре компонентите и пръскайте растенията със сместа. Повторното третиране може да се извърши след 10-12 дни.

Денис Витанов
Денис Витанов Отговорен редактор
Новините днес