Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Доматите в градината отблъскват комарите. Наистина ли е вярно?

30 юни 2023, 15:00 часа
Реклама

Мирисът на доматени растения може да бъде ефективно средство за отблъскване на комари. Този факт може да ви изненада, но вие можете да използвате това свойство на доматите, за да се освободите от нежеланите насекоми във вашето домакинство.

Този метод ще ви спаси от всички комари през лятото

Една проста и удобна идея е да поставите саксия с малък доматен храст на прозореца си. Мирисът от растението ще отблъсне комарите и ще предпази вашия дом от техния натиск. Ако нямате на разположение малък доматен храст, можете да използвате няколко малки саксии или кофички от кисело мляко с останал разсад или колтуци от големите доматени растения в градината.

Засейте едно от тези растения и цяло лятно няма да видите комар вкъщи

Дори ако нямате достатъчно саксии, можете да откъснете няколко стръка или листа от големите доматени растения и да ги разположите на различни места в помещението. Бъдете особено внимателни да ги поставите близо до вратата или прозорците, откъдето обикновено влизат комарите.

Засадете тези 10 растения, за да прогоните комарите и вредителите от вашата градина

Използването на доматите като естествено средство за отблъскване на комари е лесно и ефективно. Вие можете да съчетаете функционалността на декоративни саксии с полезността от отблъскването на комари. Така вашето жилище ще бъде освободено от натискът на тези досадни насекоми, а вие ще се насладите на по-спокоен и комфортен живот.

Денис Витанов
Денис Витанов Отговорен редактор
Новините днес