Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Цветята, които привличат късмета - засадете ги още сега

21 ноември 2023, 10:46 часа

С настъпването на есента идва време на промяна и това е страхотно време да обновите дома си - засаждането на нови стайни цветя създава уютна атмосфера.

Хризантема, гербер, фикус, спатофилум, калатея, азалия са растенията, които не се само ще внесат красота и уют в дома ви, но и ще привлекат късмета.

Цветята, които привличат късмета у дома

Хризантемата, символизираща красота и богатство, е отличен избор за есенния период. Нейните разнообразни цветове ще добавят топлина и цвят към вашия дом. Това растение е и доста непретенциозно, което го прави един от най-добрите избори.

Сложете по 1 таблетка от това във всяка саксия - цветята ще цъфтят дори през зимата

Герберът със своите ярки цветове ще бъде чудесно допълнение към интериора. Това растение символизира радост и слънчево настроение.

Фикусът със своите зелени листа придава свежест на интериора. Според народните знаци и суеверия това растение е в състояние да възстанови хармонията в семейството.

Спатифилумът или женското щастие е известен със способността си да подобрява енергията на дома.Символизира чистота и хармония, което е особено важно през есента.

Това растение обаче трябва да се наблюдава внимателно. Оставянето му да избледнее е неприемливо, тъй като това може да причини поредица от неуспехи в живота на всеки.

Калатеята, с цветните си листа, ще придаде нотка екзотика на вашия дом. Това растение е чудесен избор за есенните и зимните месеци. Необходимо е обаче да се разбере, че калатеята изисква грижи. Т е чувствителна към слънчева светлина и се нуждае от 15-16 часа дневна светлина. Пряката слънчева светлина също вреди на растението, както и липсата на светлина, така че когато се постави от южната страна, калатеята трябва да бъде засенчена, а от северната страна трябва да се осигури допълнително осветление. Листата на растението реагират предимно на липса на светлина, като избледняват, когато няма достатъчно светлина. За да може калатеята да зарадва с цветовете си тя се нуждае от дълготрайно дневно осветление в продължение на 10 часа. Необходимо е да я засенчите със светлоустойчив материал от 18 часа вечерта до 8 сутринта.

Азалията с нейните ярки цветя и красиви пъпки ще повдигне настроението ви дори в сивите дни. И ако азалията започне да цъфти през есента, това символизира късмет и просперитет за цялото семейство. Но трябва да запомните, че това красиво растение е изключително претенциозно. Само поливането му очевидно няма да е достатъчно. При недостатъчно внимание и лошо качество на грижите у дома, краят на периода на цъфтеж на стайната азалия ще бъде белязан от нейната смърт. Ако видите, че листата падат, това трябва да е тревожен сигнал и причина да предприемете радикални мерки, за да я спасите.

Още: С тези цветя ще забравите за конденза и мухъла у дома

 

Таня Станоева
Таня Станоева Отговорен редактор
Новините днес