Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

5 растения, които ТРЯБВА да се напръскат с разтвор от горчица точно сега

30 юли 2024, 16:55 часа

Ако добавите малко горчица на прах към водата, ще получите лятно супер лекарство за третиране на насажденията в градината. Може да се използва за защита на растенията от различни опасни насекоми. Полученият разтвор ще се справи перфектно с листни въшки, дългоносици, мравки и къртици.

Кои растения трябва да се пръскат с разтвор на горчица?

Коментираният продукт е идеален за следните градински и зеленчукови култури:

  • цариградско грозде;
  • краставици;
  • чушки;
  • касис;
  • домати;
Кои растения трябва да се пръскат с разтвор на горчица?
Горният продукт е идеален за следните градински и зеленчукови култури:
цариградско грозде;
краставици;
чушки;
касис;
домати.

Само 1 чаша мляко и краставиците няма да имат прибиране

 

Достатъчно е да напръскате уязвимите растения с капки от приготвената течност. Но има няколко важни момента. Първо, при приготвянето на разтвора трябва да се спазва определено съотношение на съставките.

Второ, водата с горчица не е подходяща за всички градински култури.

Как правилно да приготвите разтвор от горчица

Вземете стандартна кофа и я напълнете с обикновена вода. Течността не трябва да е студена или гореща, а умерено топла. Изсипете 20 грама горчица на прах във водата. Съдържанието на съда се разбърква старателно и се изчаква 12 часа. След това изсипете част от получената течност в пръскачка или пластмасова бутилка със спрей. Нанесете капки от този продукт върху онези растения, които са уязвими към вредители. Процедурата може да се повтори след няколко седмици.

Може да използвате разтвор от горчица за третиране на листни въшки.

Този вредител се среща върху плодови и ягодоплодни храсти и дървета. Листните въшки също не пренебрегват зеленчуците, включително зеле, домати и др. Като превантивна мярка растенията трябва да се напръскат с разтвор, който трябва да се приготви по следната рецепта.

Разтворете 100 гр горчица на прах в 10 литра вода. Оставете получения разтвор за два дни. След това го разредете с вода в същата пропорция и добавете течен или настърган сапун за пране в количество от 40 гр на кофа разтвор.

Пръскането на растенията трябва да се извършва с помощта на спрей бутилка. Овощните дървета, включително череши, круши и ябълки, трябва да се третират две седмици след края на цъфтежа на дървото. След това повторете лечението няколко пъти на всеки петнадесет дни.

Можете също така да третирате ягодоплодни храсти с този разтвор. Можете да започнете обработката с него от петнадесети април. Това важи особено за черното френско грозде.

Този разтвор предпазва не само от листни въшки, но и от редица други вредители.

6 стайни растения, които ще прогонят мухите и комарите

 

 

 

Таня Станоева
Таня Станоева Отговорен редактор
Новините днес