Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

3 вида цветя, които се садят през септември и цъфтят до снега

12 септември 2024, 16:38 часа

Есента е идеална за градинарство, защото е пълна с дъжд и меко време. В този период е необходимо да се направи нова организация в градината, да се засадят нови цветя, които да бъдат по-устойчиви на предстоящите метеорологични условия.

Вижте още: Есенна грижа за градината: 5 съвета от градинар

Хризантеми

Есента и красивата градина не могат да се представят без хризантеми. Днес ги имате във всички възможни цветове, за да изберете тези, които най-добре пасват на фасадата на вашия дом. Китайците вярват, че това цвете в градината носи само късмет, така че какво чакате?

Астра

Растение, което прилича на звезда, затова гърците го наричат ​​така. Те ще устоят на поривите на вятъра, студа и дъжда и отново ще избухват звездните си глави, цветни и щастливи до декември.

Циния

Циниите джуджета ще се впишат идеално в балкона, защото засадени в саксии, всеки успява безпроблемно. Ако ги засаждате в градината, съчетайте ги със щамбови рози или цветя с дълги дръжки.

Завържете циниите в стандартна форма с връв, за да не падат от дъжд и вятър, а когато настъпят сланите през нощта, покрийте лехите с найлон, за да ги предпазите.

Вижте още: Три съвета за по-бързо размножаване на стайни растения

 

Гергана Шумкова
Гергана Шумкова Отговорен редактор
Новините днес