Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

3 феноменални разтвора за изобилна реколта от пипер във вашата градина

27 август 2023, 13:25 часа

Кореновата система на пипера играе ключова роля за неговия успешен растеж и изобилна реколта. Професионалните градинари знаят как да стимулират развитието на корените на тази култура. Специалният метод включва използването на три разтвора, които ще дадат впечатляващи резултати.

Първи разтвор - янтарна киселина за кореново подхранване

Създаването на силна коренова система е ключов фактор за успешния растеж на пипера. За да стимулирате развитието на корените му, може да приготвите разтвор с янтарна киселина. Разтворете 2-2,5 грама янтарна киселина в 10 литра вода. Този разтвор се прилага като подхранка за корените на пипера и ще подсили растението му.

Разтвор за краставици против БОЛЕСТИ

Втори разтвор - торфова инфузия за здравословен растеж

Чушките обичат и подхранване с торф, който спомага за развитието на здрави растителни корени. За инфузията се нуждаете от 1 килограм торф, 3 супени лъжици дървесна пепел и 10 литра топла вода. Оставете сместа да престои за 2-3 дни и след това напоете пипера с инфузията. Този разтвор ще осигури необходимите хранителни вещества и подкрепа за здравословния му растеж.

Трети разтвор - урея и калиев сулфат за предпазване и растеж

За да предпазите пипера си от вредители и да стимулирате неговия растеж, можете да приготвите разтвор с урея и калиев сулфат. Смесете 2 чаени лъжички урея и 0,5 супена лъжица калиев сулфат в 10 литра вода. Този разтвор се използва за пръскане на пиперовите растения вечер или в облачен ден, за да ги предпазите и стимулирате техния растеж.

Това е най-добрият разтвор за ускоряване растежа на краставиците

Използвайте разтворите съобразно препоръките и правилата за приготвяне. Прилагайте ги редовност и с внимание, за да се наслаждавате на здрави и плодородни растения. Оптималният резултат ще бъде изобилна реколта, която ще бъде награда за вашите усилия и внимание.

Денис Витанов
Денис Витанов Отговорен редактор
Новините днес