Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Защо участието на 16-годишния Ямал може да струва 30 000 евро на Испания?

24 юни 2024, 16:47 часа
Реклама

Възможно ли е Испания да бъде глобена за това, че е пуснала в игра "непълнолетния" Ламин Ямал? Според германското издание Bild федерацията на испанския национален отбор може да бъде санкционирана за това, че 16-годишният Ямал е бил на терена по време на Евро 2024.

Късните мачове и ранните глоби: Ламин Ямал в центъра на вниманието

Според германското законодателство непълнолетните (под 18 години) нямат право да работят след 23:00 ч. Както е обяснено в доклада, въпреки че по-късните мачове в турнира приключват преди 23:00 ч. - регламентът за работа ще вземе предвид и дейностите след мача, като например вземане на душ, задължения към медиите и други задачи, изпълнявани от играчите. В резултат на това "Ла Фурия Роха" може да бъде глобена с 30 000 евро.

Ламин Ямал

Участието на 16-годишния испанец е в противоречие с германския закон за защита на младежта, който се прилага за всички непълнолетни. Според изданието регламентът посочва, че младите лица нямат право да работят след 20:00 ч., с изключение на спортистите, на които им е разрешено до 23:00 ч.

Звездата на Барселона вече е играл в мачовете срещу Хърватия и Италия, въпреки че само вторият сблъсък е бил с късен старт, това може да наруши този закон. Властите все още не са предприели действия срещу подобни случаи в областта на спорта. Това може да се окаже проблем за "червената фурия", ако в елиминационната фаза се стигне до продължения в по-късните им срещи.

ОЩЕ: Испания мачка на Евро 2024, но този проблем ще ѝ попречи за титлата (ВИДЕО)

Дария Александрова
Дария Александрова Отговорен редактор
Новините днес