Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Задачите на 16-годишния Ламин Ямал на Евро 2024: Първо мача, после домашните

17 юни 2024, 15:46 часа
Реклама

Някои от най-големите звезди на футболната сцена са в Германия за да представят страните си на Евро 2024. Тук е мястото да се спомене и името на изгряващия испански талант Ламин Ямал. Очакванията към 16-годишния футболист са големи, но напрежението за него далеч не е само на терена. 

Детето-чудо на испанците Ламин Ямал с напрегната програма на Евро 2024

Малко преди старта на турнира Ламин Ямал сподели пред испанските медиите, че ще трябва да си пише домашните по време на първенството в Германия. Въпреки че е натоварен с отговорността да носи свежестта и въображението в атаката на Испания, не бива да се забравя, че той е просто ученик. Ямал може да избягва противниковите защитници, но няма как да убегне на тези учители.

ОЩЕ: Детето чудо Ямал и младият отбор на Испания потеглят за триумф на Евро 2024

Ламин Ямал

"Взех домашните си със себе си, защото съм в четвърти клас на ЕСО (последната година от задължителното обучение), имам онлайн уроци и се справям добре", сподели Ямал пред медиите. "Надявам се учителите да не ме търсят"

16-годишният диамант в халфовата линия на Испания

Въпреки всичко Ямал показва изключително самообладание и увереност в играта си, като на един съвсем завършен футболист. В откриващия мач на Испания срещу Хъратия той показа как със скоростта и техниката си може да реши всяка една среща. Подавания като това за третия гол на "Ла Фурия Роха" показват лекотата в действията на тийнейджъра.

Ламин Ямал

Испанците ще разчитат на уникалния талант на Ямал и в следващия им мач срещу защитаващата титлата си Италия на 20 юни от 22:00 часа. Двата отбора са смятани като фаворити да продължат от група B. Самите италианци започнаха кампанията си с обрат над тима на Албания с 2:1

ОЩЕ: Трябваше ли да бъде отменен голът на Хърватия срещу Испания? (ВИДЕО И СНИМКИ)

Дария Александрова
Дария Александрова Отговорен редактор
Новините днес