Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Тим от Висшата лига извива ръцете на Ливърпул за желан играч, иска му нереална сума

07 юли 2023, 16:50 часа • 9548 прочитания

Ръководството на Ливърпул проявява реален интерес към 19-годишния халф на Саутхямптън Ромео Лавиа. "Светците" обаче се опитват да "извиват ръцете" на мърсисайдци, искайки му твърде голяма трансферна сума, пише кореспондентът на Liverpool Echo Пол Горст.

Ливърпул иска изгряваща звезда във Висшата лига

19-кратният шампион на Англия е в търсене на дефанзивен полузащитник, който да разполага с добра физика. "Червените" са набелязали няколко имена, като сред тях е и това на Ромео Лавиа, който е желан и от отборите на Арсенал и Челси.

Саутхямптън търси 50 милиона паунда за Ромео Лавиа

Според Пол Горст интересът на Ливърпул към Лавиа е сериозен, но в преговорите между двете страни няма особен напредък, тъй като Саутхямптън е поставил цена на играча в размер на 50 милиона паунда. На "Анфийлд" смятат тази цена за твърде висока.

Ромео Лавиа

Високата цена на Лавиа може да отблъсне Ливърпул

Ливърпул е готов да стигне до сделка за Лавиа, но само при приемлива цена. На този етап от Саутхямптън остават непреклонни и продължават да настояват да получат исканата от тях сума. Ако исканата цена не се промени, Ливърпул ще се насочи към друг дефанзивен халф.

Ливърпул вече похарчи 110 милиона евро за двама нови полузащитници, но не е готов да плати още близо 58,5 млн. евро (50 млн. паунда) за Лавиа.

Стефан Йорданов
Стефан Йорданов Отговорен редактор
Новините днес