Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Стоичков се оказа прав: Испания обра индивидуалните награди на ЕВРО 2024 (СНИМКА)

15 юли 2024, 01:16 часа • 4021 прочитания

Испания обра индивидуалните награди на ЕВРО 2024! Родри е най-добрият футболист в континенталната надпревара, а Ламин Ямал е първенец сред младите играчи! По този начин Христо Стоичков се оказа прав, защото преди финала Камата отличи халфа на Манчестър Сити като най-важен в селекцията на Луис де ла Фуенте.

Ламин Ямал е най-добрият млад футболист на ЕВРО 2024

Ямал записа 7 мача в турнира, като отбеляза едно попадение и направи четири асистенции, включително подаде на Нико Уилямс за гола в сблъсъка за титлата срещу Англия. Вундеркиндът на Барселона подобри още няколко рекорда. Той се превърна в най-младия футболист на финал на голям форум, задминавайки Пеле.

Родри е най-добрият футболист на ЕВРО 2024

"Има един футболист, който е най-добрият безапелационно - и това е Родри. Той играе с много хъс и дисциплина, всичко около него е много по-лесно", заяви Стоичков преди финала и думите му се потвърдиха с индивидуалния приз на Родри. Иначе рекорд постигна и националният отбор на Испания, след като в седем мача на Европейското в Германия вкара 15 гола, което ги прави и най-резултатният шампион Стария континент.

ОЩЕ: Испания е шампион на ЕВРО 2024! "Ла Роха" разплака Англия на Саутгейт с гол в края (ВИДЕО)

Джем Юмеров
Джем Юмеров Отговорен редактор
Новините днес