Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Европа ще има нов шампион! Швейцария детронира Италия (ВИДЕО)

29 юни 2024, 20:54 часа

Европа ще има нов шампион! Това стана факт, след като националният тим на Швейцария елиминира Италия на 1/8-финалите на Евро 2024, което се провежда в Германия. „Кръстоносците“ бяха по-добрия отбор и заслужено победиха настоящия първенец на Стария континент. Попаденията за тима на Мурат Якин реализираха Ремо Фройлер и Рубен Варгас. Италианците пък удариха две греди.

Реклама

Швейцария демонстрира отличен футбол

Швейцария започна по-добре срещата и набързо създаде няколко добри положения пред вратата на съперника, но до гол така и не се стигна. В средата на първата част „кръстоносците“ бяха близо до попадение, но изстрелът на Бреел Емболо не успя да преодолее Джанлуиджи Донарума.

В 37-ата минута Швейцария стигна до попадение. Рубен Варгас изведе отлично Ремо Фройлер, който от добра позиция се разписа за 1:0. В добавеното време на първата част „кръстоносците“ можеха да удвоят преднината си, но Донарума и гредата ги лишиха от втори гол.

Италия удари две греди след почивката

След почивката Швейцария продължи да мачка съперника си и още в самото начало на частта поведе с 2:0. Робен Варгас се разписа със страхотен удар, който не остави никакви шансове на стража на Италия. Малко по-късно Михаел Абишер можеше да си отбележи автогол, но за негов късмет топката се удари в левия страничен стълб.

Четвърт част преди края на мача Италия отново бе близо до гол, но ударът на Скамака срещна десния страничен стълб на вратата на Ян Зомер. До края на срещата двата тима си размениха по още няколко добри положения, но до ново попадение така и не се стигна и Швейцария се поздрави с успеха.

ОЩЕ: Нидерландия, Гарет Саутгейт и Кристиано Роналдо са разочарованията на Евро 2024 (ВИДЕО).

Бойко Димитров
Бойко Димитров Отговорен редактор
Новините днес