Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Без тотален футбол: Прагматична Нидерландия е на 1/4-финал на Евро 2024 (ВИДЕО)

02 юли 2024, 20:57 часа
Реклама

Отборът на Нидерландия успя да победи Румъния с 3:0 в среща от 1/8-финалите на ЕВРО 2024. "Лалетата", които са прочути с тоталния футбол от славното си минало, изиграха прагматичен мач, в който умело задушиха играта на румънците, за да се класират за 1/4-финалите на надпреварата.

Нидерландия отстрани Румъния от Европейското първенство

Нидерландия изигра много силен двубой - както в дефанзивен, така и в офанзивен план. Възпитаниците на Роналд Куман не оставиха никакви шансове на вдъхновените румънци. А до голяма степен това се случи благодарение на силните дефанзивни единици в селекцията на Куман, както и на остротата на офанзивните играчи.

ОЩЕ: Напук на тоталния футбол: Стилът на Ван Гаал прави Нидерландия скрит фаворит на Евро 2024 (ВИДЕО)

Нидерландия - Румъния

Пореден силен мач за Коди Гакпо

Футболистът на Ливърпул Коди Гакпо изигра пореден силен двубой в Германия, отбелязвайки третото си попадение на първенството още в 20-ата минута. През второто полувреме Гакпо вкара още един гол, който обаче бе правилно отменен от ВАР заради засада.

В края на мача Румъния опита да погледне по-смело към противниковата врата, но това отвори допълнително пространства за острите футболисти на Нидерландия. Гакпо асистира за Дониел Мален, който вкара за 2:0 в 83-ата минута. В продължението на мача отново Мален се разписа, като този път асистенцията дойде от Шави Симонс.

Така Нидерландия се класира убедително за 1/4-финалната фаза, където очаква победителя от последния 1/8-финал: Австрия - Турция.

Стефан Йорданов
Стефан Йорданов Отговорен редактор
Новините днес