Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Зеленски: Не смятам Путин за особено умен (ВИДЕО)

21 юли 2024, 21:34 часа • 2456 прочитания

"Не смятам Путин за много умен. Той е безмилостен. А този, който не е много умен и едновременно с това е безмилостен, е още по-опасен. Ето защо го смятам за опасен." Това заяви украинският президент Володимир Зеленски, запитан какво мисли за руския диктатор Владимир Путин, в интервю за "BBC News Україна" по време на посещението си във Великобритания (от около 3:20 мин. на ВИДЕОТО).

"Не мисля, че убийците имат някакви особености. Не става дума за талант (...). Говорим за убийци. Те са различни - някои са емоционални, а други са много прагматични. Бих казал, че той (Путин) е прагматичен убиец", каза Зеленски.

Той поясни, че Путин задържа властта си с цената на много жертви.

Още: Тръмп предупреди да не вярваме на "фалшивите новини", че победата му ще е изгодна за Русия: Офисът на Зеленски (ВИДЕО)

"Много е примитивно - да се вкопчваш във всичко, което можеш. Той се е вкопчил във властта чрез броя на измъчените хора в Украйна, а преди това в Чечения, в Грузия, Абхазия и в много други конфликти (…) Масови убийства и изтезания, само за да остане на власт. Дори ако ти много искаш да запазиш властта си, трябва да се научиш да го правиш без жертви. И затова аз не го смятам за много умен. Той е безмилостен. А когато някой не е много умен и е безмилостен, е още по-опасен. Ето защо го смятам за опасен."

Украйна е унищожила най-малко 100 танка, които Путин определи като "най-добрите в света": OSINT анализатори

Елена Страхилова
Елена Страхилова Отговорен редактор
Новините днес