Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

В Русия може да обявят антиваксърите за екстремисти

04 февруари 2023, 20:15 часа •
Реклама

Хората в Русия, които отказват да се ваксинират, може да бъдат обявени за екстремисти. Такава позиция изрази зам.-председателят на комисията по здравеопазване към долната камара на руския парламент (Дума) Татяна Соломатина.

Според нея хората, които пропагандират идеята за отказ от ваксинация, може да са свързани с желанието да се намали населението на Русия. "Това са хора, които работят за парите, по нечия поръчка. Има такива, които са заинтересовани от изчезването на руския народ. Колкото по-малко хора има, толкова по-добре за определена група хора. Това също е война, но на друг фронт", подчерта депутатът.

"Антиваксърите са наистина голяма група хора. Някои от тях може да са заблудени и искрено да споделят такава гледна точка, а не умишлено. Но това, което правят в социалните мрежи и какъв голям брой, особено млади майки, привличат на своя страна - понякога официалните власти нямат достатъчно ресурси или възможности да предотвратят това. Ако тяхната дейност вече по някакъв начин засяга живота и здравето на нашите граждани, тогава вариантът да ги признаем за екстремистки организации е възможен", каза Соломатина, цитирана от Ura.ru.

На този фон пропагандното оръжие на Кремъл RT (Russia Today), през която в Европа редовно се разпространяват антиваксърски настроения, обяви, че затваря офиса си в Германия. Официалната причина - нямало вече свобода за медиите и имало твърде много натиск.

Припомняме, че главен редактор на RT е Маргарита Симонян - една от най-гнусните разпространителки на лъжи и руска пропаганда. Повече за лъжите ѝ в името на Путин - ТУК!

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес