Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Украинският Генщаб потвърди: Унищожени са 2000 тона руски боеприпаси (САТЕЛИТНИ СНИМКИ)

21 септември 2024, 20:17 часа • 3585 прочитания

В нощта срещу 21 септември бе успешно атакуван още един склад за оръжия на руска територия - край Тихорецк в Краснодарския край. За атаката потвърдиха от Генералния щаб на украинските въоръжени сили като съобщиха и подробности.

Според съобщението този склад е един от трите най-големи бази за съхранение на боеприпаси за руската армия и е един от ключовите в логистичната система на руските войски.

"Според наличната информация, в момента на атаката на територията на склада е имало още един влак, който е доставил не по-малко от 2 хиляди тона боеприпаси, включително от Северна Корея. Атакувана е също и радиолокационната станция "Подльот", която е засичала въздушни цели в направление към склада", се казва в съобщението.

От щаба потвърдиха и за другия удар - срещу склад 23 на руското военно министерство, който се намира близо до село Октябърско в Тверска област. И в двата склада са избухнали мащабни пожари с множество детонации.

Задачите са изпълнени успешно, отчитат се от генералния щаб в своята сводка.

Пожарът продължава и към военно летище

Междувременно се появиха и сателитни снимки, показващи последствията от атаката срещу склада в Тихорецк. 

Снимките са от спътника Sentinel-2 от 21 септември и са достъпни в платформата EO Browser, като те бяха публикувани от Радио Свобода. На тях се вижда, че пожарът бушува не само в склада за боеприпаси, но огънят продължава и към село Камено в Тихорецки район, където има военно летище. 

Елена Страхилова
Елена Страхилова Отговорен редактор
Новините днес