Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Тревоги в Москва: Лъжливо миниране на МОЛ-овете и истинска евакуация на училищата в Подмосковието (ВИДЕА)

11 януари 2023, 20:48 часа
Реклама

Сигнали за бомби в руската столица създадоха напрежение през днешния и вчерашния ден.

Днешните сигнали, 11 януари, за миниране на всички търговски центрове в Москва не доведоха до предприемане на спешни мерки и евакуация на техните служители и клиенти, тъй като според службите за спешна помощ, сигналите "вероятно са дошли от Украйна", предаде контролираната от Кремъл "РИА Новости".

Затова пък във вчерашния ден в град Дмитров в Подмосковието се е провела спешна евакуация на всички училища, както и на административните сгради, съобщават местни медии и телеграм канали.

Родителите на учениците уточняват в социалните мрежи, че "всичко е било сериозно" и "децата са тичали с всички сили", като в повечето случаи на учениците дори не е било позволено да си вземат вещите.

ОЩЕ: Показаха в снимки лъжата на Пригожин за превземането на Соледар 

„Тревогата не беше с учебна цел, децата бяха в междучасие и бяха изведени дори без раници“, пише една от майките, Светлана Т.

Във ВКонтакте се появиха и видеа, показващи уплашени бягащи деца от училищата.

Източник на видеата: ВКонтакте/Чехов Вид

От Министерството на извънредните ситуации са съобщили, че ден по-рано, на 9 януари, в диспечерската служба на ведомството са постъпили анонимни сигнали за миниране на общо 850 обекта. Сред тях: 564 - жилищни сгради, 201 - образователни заведения, 41 - търговски заведения, 7 - следствени арести, 3 - държавни заведения, 34 - други заведения в цялата Московска област, пише "Чехов-Вид.ру".

фейсбук

Елена Страхилова
Елена Страхилова Отговорен редактор
Новините днес