Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

След 75 изтървани руски бомби: Белгород е победител в конкурса за най-безопасен град в Русия (ВИДЕО)

31 май 2024, 21:49 часа
Реклама

Може да звучи невероятно и налудничаво, но не - почти граничният с Украйна руски град Белгород, който от месеци е потърпевш от постоянното недоглеждане на руските пилоти, изпускащи върху него и околностите му бомби, е победител в конкурса за най-безопасен град в Руската федерация. Конкурсът бе организиран от Министерството на извънредните ситуации на Русия под наслов "Моят град - без опасности" (ВИДЕО от награждаването най-долу в текста).

Белгород поради близостта си до Украйна редовно страда от обстрели както от украинска страна, така и от неточностите на собствената си противовъздушна отбрана. Грешките на руската армия не дават покой на жителите нито ден, нито нощ. Над града и цялата област прелитат ежедневно руски военни самолети, носещи авиобомби, предназначени да унищожават украинските селища, и руските пилоти регулярно ги изтървават върху домовете и главите на белгородчани.

Още: Юбилейно число руски бомби падна в Русия. Сигнал - ранени руски войници са измъчвани да се върнат на фронта (ВИДЕО) 

Въпреки това на фона на всички тези безспорни факти Белгород вече гордо се кичи с титлата на най-безопасен руски град.

Особено комичен е фактът, че съобщението за наградата в конкурса е публикувано в телеграм канала на кметството на Белгород между две други съобщения, информиращи гражданите за ракетна опасност и призиви населението да се насочи към укритията и да не се приближава до прозорците.

На всичкото отгоре руският опозиционен информационен телеграм канал ASTRA цитира ръководителя на Съвета към руския президент Валерий Фадеев, според когото от началото на подпалената от Владимир Путин пълномащабна война в Украйна в Белгород са загинали 175 цивилни след обстрели. Претърпели щети и разрушени са 18 000 къщи и сгради, добави Фадеев. Местната медия "Фонар" обаче казва, че са загинали 189 цивилни, а изданието "7x7" - 182-ма, като и двете медии поддържат списъци с имена.

Още: "Кажете, моля ви, ще ни евакуирате ли?": Руснаците хвърлиха нови 2 бомби в Белгород (ВИДЕА и СНИМКИ) 

Дори само в днешния следобед има съобщение от губернатора на Белгород Вячеслав Гладков в Telegram, показващо пределно ясно колко безопасен е градът - Гладков пише, че за пореден път дрон се е разбил в жилищна сграда и се е взривил. В конкретния случай щети са били нанесени в пет апартамента в пострадалия блок и върху територията на близка детска градина.

Още: Епично: Вместо по Харков руснаците хвърлиха бомба върху руския Белгород, има пострадали (СНИМКИ и ВИДЕА) 

Според изданието "Вьорстка" броят на обстрелите в Белгородска област достига 400 на месец, като те особено са зачестили от юни 2023 г. насам. Друго руско издание, "Медиазона", пише, че Белгородска област е с най-много загинали цивилни в Русия.

Елена Страхилова
Елена Страхилова Отговорен редактор
Новините днес