Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Руска атака по Харковска област: Ранени цивилни и разрушени сгради (ВИДЕО)

28 октомври 2024, 12:05 часа • 460 прочитания

Най-малко 21 души са били ранени през нощта на 27 срещу 28 октомври, включително пет деца, след като Русия е извършила няколко въздушни нападения срещу североизточната Харковска област на Украйна. Това съобщи Държавната служба за извънредни ситуации сутринта в понеделник.

Според кмета на град Харков Игор Терехов атаката е повредила висока сграда и е разрушила най-малко три апартамента. На местата на нападенията са изпратени екипи за бързо реагиране.

На 27 октомври шестима души бяха ранени след нападения в районите Салтовски и Шевченковски в града. Терехов добави, че при удара са били повредени най-малко 21 частни жилища и четири автомобила.

Областният управител Олех Синехубов съобщи в Telegram, че в град Чугуев при нападението е била разрушена сграда на склад. Не се съобщава за пострадали.

Още: Нови две руски дестилерии бяха поразени от украински дронове (ВИДЕО)

Атаките по Харков

Харков търпи постоянни руски атаки повече от две години и половина, откакто Русия започна пълномащабната си инвазия в Украйна през февруари 2022 г. През последните няколко месеца се наблюдава засилване на ударите срещу гъстонаселените райони на града.

Украински официални лица също така предупредиха, че Москва отново се готви да нанесе удари по енергийната инфраструктура на Украйна преди зимните месеци, което ще доведе до прекъсване на тока и на основните услуги.

Свалени дронове

Украинските военновъздушни сили съобщиха, че през нощта са свалили 66 от 100 дрона клас "Шахед", изстреляни от Русия. Други 24 са били свалени с електронно заглушаване, а четири са се отправили към Беларус и Руската федерация.

Още: Съсредоточил ли е много власт Зеленски в ръцете си и кога ще позволи президентски избори в Украйна: Отговор от Киев

Димитър Радев
Димитър Радев Отговорен редактор
Новините днес