Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Рекорд: Конфискуваха 1 тон канабис във Виена

26 април 2023, 16:36 часа
Реклама

Полицията в Австрия конфискува 1 тон канабис в рекорден удар. Находка на наркотици от такъв мащаб е сензация дори за опитни следователи: след седмици на разследване служителите на Виенската служба за криминална полиция, заедно с колегите си от Долна Австрия, успяха да изкопаят огромна плантация южно от Виена, предаде „Куриер“.

В две халета с площ около 2000 кв. м наркотиците са професионално събрани, опаковани и разпределени на порции. Установени са 13 заподозрени лица от Австрия, Сърбия и Хърватия. По данни на полицията арестуваната група извършители от няколко години се е занимавала с високопрофесионално отглеждане и разпространение на канабис в Австрия.

Друга плантация е била открита и в апартамент с площ 120 m² във Виена-Бригетенау. На всички места са иззети почти 1000 растения. В допълнение към няколко фалшиви шофьорски книжки и паспорти, от основните заподозрени - 53-годишен австрийски гражданин и 29-годишен чешки гражданин - са иззети пари в брой и златни дукати на стойност почти 300 000 евро.

Извършени са общо 17 претърсвания на жилища и превозни средства. "Тонът канабис е с пазарна стойност 4 240 000 евро", казва говорителят на полицията Филип Хаслингер.

Спасиана Кирилова
Спасиана Кирилова Отговорен редактор
Новините днес