Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Развръзка: Заложниците в руския следствен изолатор бяха освободени, похитителите – убити

16 юни 2024, 13:45 часа
Реклама

Заложниците в следствен изолатор в руската Ростовска област в южната част на страната бяха освободени невредими, а техните похитители бяха убити, след като специални сили щурмуваха обекта днес, съобщи руската новинарска агенция Интерфакс, като се позова на Федералната служба за изпълнение на наказанията на Русия, предаде Ройтерс.

ОЩЕ: Затворници в Ростов, осъдени за връзки с ИДИЛ, взеха заложници. Градът е блокиран от спецчасти (ВИДЕА)

"Престъпниците бяха ликвидирани. Служителите, които са били държани като заложници, са освободени. Те не са пострадали", добавя затворническата служба.

В крайна сметка всички похитители са били убити - има твърдене от политическия анализатор на германския таблоид "Билд" Юлиян Рьопке, че двама са били заловени, оковани с белезници и застреляни след това (СНИМКИ, 18+ - може да бъдат видени само от регистрирани потребители на "X" и то само ако са логнати в профила си, има специално предупреждение за сцени с насилие).

По-рано днес беше съобщено, че шестима затворници в руския град Ростов на Дон са взели служители на затвора за заложници. Затворниците са избили решетките на прозореца в килията си и са проникнали в помещението на охраната на затвора, където са били дежурните служители. Появиха се дори видеокадри в прокремълския телеграм канал Shot как се случва пробивът.

Трима от затворниците са били осъдени заради членство в "Ислямска държава" (ИДИЛ) - с присъди от по над 18 години затвор, а двама - за тероризъм:

Виолета Иванова
Виолета Иванова Отговорен редактор
Новините днес