Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Путинският режим погна правнучката на съветски пилот-герой за призив за тероризъм

13 май 2024, 14:19 часа
Реклама

Внучката на легендарния съветски летец-изпитател Валерий Чкалов, който е удостен със звание "Герой на Съветския съюз", се оказа издирвана за тероризъм (точка 2 на член 205.2 от Наказателния кодекс на Руската федерация т.е. публичен призив за осъществяване на терористична дейност. Наказанието - 5-7 години затвор или глоба от 300 000 до 1 000 000 рубли). Чкалов е командир на екипажа на самолета, извършил през 1937 г. първия полет без кацане през Северния полюс от Москва до Ванкувър.

Издирваната е Дария Богданова. Според опозиционния руски информационен телеграм канал ASTRA причината тя да попадне под ударите на мракобесните закони на Путинова Русия е открит дебат с журналиста Олег Кашин в YouTube канала на изданието "Холод". В него Дария твърдо защитава теза против войната в Украйна, което руското следствие вижда като "призиви за насилие срещу представители на държавни органи".

"Човек, който е отишъл да убива в чужда държава, и човек, който защитава (родината си) за мен имат различни ценности. Искам ли Русия да загуби - да, искам. Московчани не желаят да чуват сирени за въздушна тревога. Знам, че на съвестта ни тежат много животи" - това са думи на Дария от самото начало на дебата и те ясно показват защо путинисткия режим се е прицелил в нея.

Още: Директорът на ФСБ заговори за "предатели", правещи терористични акции в Русия (ВИДЕО)

Богданова не живее в Русия - тя има израелско гражданство, знае се, че сега живее в Белгия. Пред един от най-гнусните руски пропагандни канали Readovka Богданова одобри нанасяне на ядрен удар по "Лубянка" - там, където са щабквартирите на руските органи за държавна сигурност.

Талибаните пристигнаха в Русия, за да се борят заедно срещу тероризма (ВИДЕО)

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес