Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

По-ясни уточнения колко души загинаха при взрив в бензиностанция в Карабах

27 септември 2023, 06:36 часа
Реклама

Броятн на жертвите след унищожителния взрив на бензиностанция в Нагорни Карабах почна да се изяснява, но все още няма категорични еднакви данни.

Според изявление на омбудсмана на Карабах Гагам Степанян жертвите са 68 - това съобщава базираният в Ереван портал 24News, цитиран от АФП.

"Към 22:00 ч. местно време (на 26 септември), броят на потвърдените смъртни случаи в резултат на експлозията е 68 (21 души са идентифицирани, останалите не са). Броят на ранените е 290", се казва в изявлението на Степанян.

ОЩЕ: Взрив в депо за гориво в Нагорни Карабах, има жертви и ранени (ВИДЕО)

Противоречие

В същото време арменският министър на здравеопазването Анахит Аванесян заяви на брифинг в хуманитарния център към правителството, че са загинали най-малко 125 души. По думите ѝ останките им са транспортирани в Армения, пише БГНЕС. "Транспортирахме от Нагорни Карабах останките на 125 тела на загинали при експлозията в Нагорни Карабах. Те бяха доставени в съответното звено на Центъра за съдебна медицина, където ще бъде извършена тяхната идентификация. В процеса на работа ще оповестим получените данни", заяви министърът.

По-късно арменското министерство на здравеопазването заяви, че изявлението на Аванесян, че 125 тела на загинали са били изнесени от Карабах, не е свързано с експлозията на цистерна за съхранение на бензин край Степанакерт. "Министърът на здравеопазването Анахит Аванесян изрази общия брой на тленните останки, транспортирани от Нагорни Карабах до Армения", се казва в изявление на министерството.

ВИДЕО И СНИМКИ ОТ ТРАГЕДИЯТА - ТУК!

ЗАГЛАВНА СНИМКА: Архив

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес