Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Подоляк: За руснаците войната вече не е тв шоу. Путинската армия воюва в Русия

19 август 2024, 16:29 часа • 2980 прочитания

Всяка война е страшна, но войната в руски стил е особено уродлива - руснаците унищожават всичко без жал нито към свои, нито към чужди. Това написа в телеграм канала си Михайло Подоляк, съветник в президентския офис на Зеленски.

За руснаците унищожението е по-предпочитано дори от завладяването.

"Ще са нужни десетки години, за да се оживят пустините, оставени на нашата земя от руските бомби. Някои градове няма да успеем да възстановим. Ракетите и бомбите по болници, изнасилването на хора независимо от пола им, отвличането на деца, екзекуциите на пленници и на техните собствени войници, които отказват да се бият - това е истинската доктрина на Герасимов (началникът на Генералния щаб на Руската федерация - бел.ред.), която превърна престъпленията във военна тактика", пише той.

Още: Руски военни: Дайте ни един пленен украински военнопленник да направим жертвоприношение

И докато досега за руснаците две години и половина война бяха просто телевизионно шоу, сега те могат да видят войната от първо лице.

"Сега армията на Путин воюва на територията на Руската федерация, обстрелвайки и атакувайки руски градове и села. Руските пилоти унищожават гражданската инфраструктура на Курска област с многокилограмови бомби, принуждавайки десетки хиляди местни жители да напуснат домовете си. Руските войници ограбват магазините и домовете на своите съседи", добавя Подоляк.

Няма да ви позволим повече да си затваряте очите, обръща се той към руското население.

"Ако не искате да виждате войната, ще трябва да я прекратите, като принудите вашето "ръководство" да сключи мир при справедливи условия. Но възможно ли е това в страна, където неофициалното робство е синоним на истинския "руски свят"?", пита той.

Още: Подоляк: Операции като тези в Курск ще имат положителен ефект за мирни преговори (ВИДЕО)

Елена Страхилова
Елена Страхилова Отговорен редактор
Новините днес