Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Около 1 000 души под карантина на лайнера "Коста Луминоса"

22 март 2020, 10:29 часа
Реклама

Около хиляда души ще бъдат поставени под карантина на борда на лайнера „Коста Луминоса“, който акостира в италианската Савона в събота сутринта, предаде РИА Новости, цитирайки управителя на Лигурия Джовани Тоти.

На борда на лайнера откриха симптомите на коронавирус у 84 души. Общо около 1000 души - пътници и членове на екипажа – се намират на борда на кораба. Според руското посолство на борда има и 13 руснаци.

„Нашата цел, в съгласие с всички, въвлечени в тази извънредна ситуация с „Коста Луминоса“, е да поставим хиляда души под карантина, включително и членове на екипажа, както и 188 пътници от други страни, които не могат да се върнат у дома, след спирането на полетите", се казва в изявлението на Тоти, публикувано на уебсайта на региона.

"Днес 113 италианци и 85 швейцарци слязоха, от общо 716 пътници. Вчера 721 пътници, предимно французи, германци, австрийци, американци и канадци, слязоха на брега в Марсилия", се казва в съобщение на компанията „Costa Crociere“

"Всички, които останат на борда - пътници и екипаж, ще бъдат под юрисдикцията на националната здравна система", каза Тоти.

Любов Павлова
Любов Павлова Отговорен редактор
Новините днес