Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Изгониха от Австрия бивша министърка, танцувала с Путин - сега живее в руско село (ВИДЕО)

09 август 2023, 09:41 часа
Реклама

Бившият австрийски външен министър Карин Кнайсл, която напусна страната заради заплахи и обвинения във връзки с Русия, е наела къща в село Петрушово в Рязанска област на Руската федерация, пише изданието "Side View".

Танцът с Путин

Карин Кнайсл стана известна с това, че танцува с Владимир Путин на сватбата си и стана член на борда на директорите на "Роснефт" през 2021 г.

Бившият министър на външните работи на Австрия (от 2017 до 2019 г.) покани руския президент на сватбата си през август 2018 г. Путин поднесе на брачната двойка скъпи подаръци, сред които картина със селски мотиви и самовар, вдигна тост на немски и танцува с булката.

Още: Австрийският външен министър: Не бих танцувал с Путин

Връщане на село

В интервю за руски медии Кнайсл разкрива, че е наела лятна къща в село Петрушово в Рязанска област, на около 350 км югоизточно от Москва.

"Имам я резервирана за още един месец, след това ще видим какво ще стане", каза Кнайсл пред онлайн новинарския сайт "Видсбоку", без да разкрива колко време е отседнала в Петрушово, пише The Moscow Times.

"Когато гледам кокошки, патици, кози на улицата - това е и моят свят, защото съм живяла в малко село в Австрия", каза тя на местно събитие, говорейки на руски език.

В наскоро регистрирания канал на Кнайсл в "Телеграм" може да се видят снимки на понита, котки и кокошки, макар че тя не уточнява къде са направени кадрите.

Връзките ѝ с Русия

През 2021 г. Кнайсл се присъедини към борда на руския петролен гигант "Роснефт" като независим директор. Напусна го обаче през май 2022 г., след като Русия нахлу в Украйна.

Тя стана директор на Геополитическата обсерватория за ключови въпроси на Русия - изследователски център към Санктпетербургския университет. Центърът е създаден по-рано през март с цел "намиране на решения на предизвикателствата на глобалното развитие и политическите цели на Русия".

В личния уебсайт на Кнайсл се казва, че тя е напуснала родината си през септември 2020 г. поради смъртни заплахи и "фактическа забрана за работа в Австрия". Преди да се установи временно в Русия, тя е живяла в малка ферма във Франция, както и в Ливан.

Запитана дали поддържа връзки с Путин, Кнайсл заяви пред "Видсбоку", че за последен път е видяла руския лидер през 2019 г.

Още: Защо нарекоха Австрия "полезните идиоти на Путин"? Виенски валс с руски газ.

Димитър Радев
Димитър Радев Отговорен редактор
Новините днес