Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

"Губим тази война": Командир от 3-та украинска десантно- щурмова бригада

19 юни 2024, 22:16 часа
Реклама

Към момента Украйна губи войната срещу Русия. Това каза командирът на 2-ри батальон от Трета десантно-щурмова бригада Дмитро Кухарчук. Неговият батальон е участвал в битката за Бахмут, а също така освободи Андреевка през есента на 2023 г.

"Сега губим тази война, губим територии, губим най-добрите си хора. Мнозина казват "сега ще сключим мирен договор с Русия и всичко ще се оправи". Но главният въпрос е - а защо й е това на Русия?", казва военният в интервю за "Украинская правда".

По думите му ако сега Украйна сключи "някакъв срамен мир", тогава бъдещите поколения ще трябва да се изправят пред същия проблем и ще трябва на свой ред да го решават. Ако се сключи такъв мир, след 10, 20, 30 или 50 години неминуемо ще има продължение, казва той.

Още: За първи път във войната: Украинците удариха най-новата радарна станция на Русия (ВИДЕО)

Всички въпроси се решават твърде късно, смята военният. Той даде като един от примерите мобилизацията на затворници, която в момента тече в Украйна. Той самият посочи, че се занимава с вербуване на затворници и по думите му фактите сочат, че докато през 2022 г. 97-98% от затворниците са били готови да отидат да воюват (по данни както на администрацията на затворите, така и на самите затворници), то сега вече и като се вземат предвид всички ограничения, наложени в закона относно мобилизацията, могат да се вербуват едва 15–20% от тях.

Става страшно: Украинците са готови с истински авиобомби за тежките си дронове "Баба Яга" (ВИДЕО и СНИМКИ)

Елена Страхилова
Елена Страхилова Отговорен редактор
Новините днес